Röka brajja?

Stieg Larsson är, enligt Forbes, den avlidne person som tjänat "sjätte mest" i världen de senaste 12 månaderna. Inte illa att dra in deg även när man har kolat vippen! Larssons böcker blev ju inte bara en succé i Sverige, utan har ju också sålt världen över, och i USA blev man så impad att man just nu håller på att spela in de amerikanska versionerna av filmerna. Bara för några veckor sen var det ett mastodontpådrag på Kungsgatan. Jag såg att det handlade om filminspelning, men hörde först efteråt att det var just Millennium-filmen som spelades in. Vilka har Stieg framför sig då? På femteplats hittar man John Lennon. Kanske inte heller så konstigt. Jag skrev om Lennon på min blogg för några veckor sen, när han skulle ha fyllt 70 om han hade varit i livet. På fjärde plats återfinns Charles M. Schulz - Snobbens pappa (eller husse). Bronsch-platsen innehas av J.R.R. Tolkien - författaren som skapade Sagan om ringen-böckerna. Och på de två översta platserna finner man två personer som har sålt många skivor genom årens lopp. 2:a Elvis och outstanding på förstaplats Michael Jackson. Någon tycker kanske det är makabert att "frossa" i detta, men jag tyckte det var intressant när jag såg notisen om Stickan i gratisblajjan i morse. 

 Fenomenet Stieg Larsson.

Utomlands finns det massor med djur som är miljonärer. Jo, det är faktiskt sant. Vi hade en liten utbildning för några veckor sen om kapitalförsäkringar. På mitt lilla bolag har vi inte hållit på med kapitalförsäkringar så länge, och behöver därför mer kött på benen vad gäller dessa. Jag har i och för sig stött på det för länge sen, hos min förre arbetsgivare men man glömmer snabbt. Hursomhelst, på denna utbildning fick vi veta att i USA, och många andra länder, finns det massor med djur som är miljonärer. I Sverige måste du vara juridisk eller fysisk person för att kunna vara förmånstagare på en kapitalförsäkring. Detta krav finns inte i USA och en del andra länder. Det har fått följden att vissa försäkringstagare anger sitt husdjur som förmånstagare.... Vilken värld vi lever i! Fortsätter med en djurlista då'ra, när jag ändå är igång. Rikaste djuret är tydligen en schäfer. Günther IV, som har en förmögenhet på sisådär 90 miljoner engelska pund. Günther IV ärvde tydligen sin förmögenhet efter sin far Günther III, som i sin tur var ensam arvtagare efter den tyska grevinnan Karlotta Liebenstein när hon avled 1992. Men hur det sen fungerar rent praktiskt med djur som är ofantligt rika övergår ens förstånd. Just Günther IV:s förmögenhet förvaltas och sköts av en advokatfirma som är baserad på Bahamas!!! Är det de som snyltar åt sig pengarna egentligen? På andraplats finns en schimpans! som heter Kalu. En rik dam som hette Patricia O'Neill valde att testamentera sin förmögenhet till sitt favorithusdjur, istället för maken Frank O'Neill. Tydligen hittade grevinnan schimpansen vid ett besök hos den argentinske generalkonsuln i Zaire, bunden vid ett träd. Hon förbarmade sig över apan och den blev en sån favorit att den också fick ärva Patricia när hon dog. Frank O'Neill har sagt att apan inte bara stal hans cigaretter, utan också drack upp hans öl.... Så fortsätter denna osannolika lista med rika djur. Den ena historien mer konstig än den andra. Källa: Daily Mail

 Günther IV - världens rikaste loppcirkus.

Nästa vecka är det folkomröstning i Kaliforningen huruvida man ska betrakta marijuana som lagligt eller inte. Opinionssiffror visar att majoriteten är emot förslaget att legalisera, medan det motsatta blocket hävdar att det är bra för ekonomin, med mindre brott och mer turism som följd. Vad ska man säga och tycka? Har väldigt liten praktisk erfarenhet av denna drog, men vissa tycker ju att marijuana/hasch inte är värre än att dricka några öl. "Inkörsporten till tyngre droger" fick man lära sig redan i högstadiet, och det sitter i. Frågan är hur stor denna fråga egentligen är? Ska man folkomrösta om andra saker också? Om inte, får man verkligen folk att gå och rösta i en sån här fråga? Eller är man hi-tech i Kalifornien och kan rösta via datorn? Inte vet jag?

 Röka brajja kan bli lagligt i Kalifornien nästa vecka.

Bläckfisken Paul är död. Ja det var ju riktigt tråkigt. Paul som "tippade" rätt segrare i alla Tysklands matcher vid sommarens VM-slutspel i Sydafrika, och dessutom tippade rätt i finalen att Spanien skulle vinna över Holland. Man sänkte tydligen ned två olika boxar med musslor till Paul inför matcherna. Den ena boxen indikerade Tyskland och den andra boxen indikerade motståndarlaget. Alla åtta ggr, plus finalen "tippade" Paul rätt. Han blev 2,5 år, vilket tydligen är gammalt för en bläckfisk. Nu ska man ta fram en ny Paul som får efterträda Paul. Undrar vad som händer med den avlidne Paul? Kinarestaurang? Mat åt andra fiskar eller djur, som "tippar" andra sporter? Eller grävs han ned i marken, likt en igelkott som hittats i en trädgård någonstans i förorten? Ingen som vet? Och tidningarna som har rapporterat om Pauls död har inte heller direkt lyft fram denna fråga.

 Till lunch serverades det idag bläckfiskringar på zoo:t där Paul bodde.....

Det får nog bli allt för idag.

På återbloggis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0