Pilgrimsmusslor, pizza och papperstrassel

Idag var det skönt att sätta sig och äta frukost och veta att man har semester och ska vara ledig i åtta dagar framöver. Det som inte var kul var att ingen av tidningarna hade kommit. Vilket mörker!!! Nu snackar vi i-landsproblem igen av stora mått! Min fru som hade varit uppe typ 6-7 timmar innan mig hade redan tröttnat på att gå ut och vittja brevlådan, gång på gång, men som bara innehöll snö och is. När jag väl hade lyckats ta mig upp för att göra frukost blev givetvis jag utskickad att vittja brevlådan också. Men den var ju lika tom varje gång jag gick ut och kollade. Tung start på dagen! Riktigt tung! Man har sina morgonritualer. Jag hinner ju aldrig läsa tidningarna på vardagarna, så när man är ledig vill man ju läsa den. Men så blev det inte idag. Om det berodde på att tidningsbudet tagit ett uppdrag som självmordsbombare (se mitt inlägg igår), eller om hans bil inte startade eller om tryckeriet brunnit vet jag inte? Kommer förmodligen aldrig att få reda på det heller, och det spelar ju ingen roll. Bara vi får tidningarna imorgon!!!! 

 Var var ni???

Därefter hade vi familjeråd hur dagen skulle läggas upp. Det blev givetvis en inköpsrunda. Först tog vi oss till Ålstens fisk i Bromma. En sån här liten trevlig "riktig" fiskaffär där de har allt, är vänliga, serviceminded, och gärna berättar och ger tips. Nöjda sladdade vi därifrån i vinterkylan och hamnade på Coop i Bromma för en gång skull. Vi handlar i vanliga fall på Coop i Vinsta, men när vi nu ändå var i Bromma kunde vi likagärna åka till Coop vid Bromma flygplats. Där kändes allt som vanligt, tills man kom till frukt och grönt. Satan vad folk stirrade runt efter det de var på jakt efter. Tycker det är jobbigt med mycket folk och greppade det jag skulle ha snabbt och ställde mig bland blockljusen en bit från frukt & grönt för att slippa den värsta trängseln, medan frugan vimsade runt efter det sista. Sen körde vi vidare med kundvagnen som snabbt fylldes på med det ena efter det andra, och som sagt, EN HELVETISKT MASSA MÄNNISKOR VAR DET! Usch! Varför storhandlar man inte på 7-11 eller Pressbyrån, så det går snabbt? Jo förmodligen för att man bara inte vill köpa tuggummi, choklad, Expressen, lypsyl och kanelbulle. Nej, det är bara att gilla läget om man väljer att storhandla dagen innan nyårsafton. Tillslut blev vi klara. Vid utscanningen började det dock strua till sig. När jag hade betalat och bara skulle få kvittot så blir det papperstrassel i kvittoutskrivaren. "Slavica" som kvinnan hette i kassan svor till "Det var då fan då!" och gjorde ett nytt försök att få ut kvittot. Samma sak hände igen. Den skrev några rader av vårt meter-kvitto, sen blev det dragspel och skiten fastnade. Tredje försöket...samma resultat. Slavica sa "jag måste gå ut till infodisken och få ett kvitto därifrån. Vi hasade efter med vår fulla kundvagn och stod säkert tio minuter och väntade på Slavica. Visst hade vi kunnat skita i kvittot och åka därifrån men med nyligen inköpta tacoskal som var helt grönmögliga, kände jag att nu jävlar vill jag ha ett kvitto på det jag köper också så jag kan reklamera vid behov. Slavica kom tillbaka och sa "vi förstår ingenting, det går inte att få fram något kvitto, men det är klart att ni måste ha ett kvitto". Jag fick skriva ner min mailadress och Slavica har nu lovat att hon ska maila kvittot. Det har man aldrig varit med om. Att det har varit helt omöjligt att få fram ett kvitto. Skulle stått på mig och begärt ett handskrivet kvitto......men då hade nog Slavica skickat Arkans tigrar efter mig....så det var nog lika bra att jag avstod.

                          
Blir väl en mardröm i natt om Coop eller Arkan. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu.

Sen pallade vi faktiskt inte att åka hem och laga mat. Eftersom vi hade med oss två av tre barn stannade vi till i Vällingby och käkade lunch. Jag som är hälsan personifierad emellanåt slog till på en fettdrypande pizza, sonen valde kebabtallrik, 13 åringen åt fish & chips och frugan körde libanesiskt. Så nu vet ni vad vi åt till lunch. Därefter ytterligare ett litet strandhugg bland alla människor på Systemet. Trots långa köer gick det förvånansvärt snabbt. Sen, äntligen, kunde vi åka hem.

 Pizza är aldrig fel! Och såååå nyttigt har jag hört!

Hemma blev det till att packa upp allt. Efter min fettdrypande pizza kände jag att jag behövde röra på fläsket en aning. Satte mig på cykeln och hojjade en timme. Svetten sprutade så det stod härliga till och efter kort stretching och en snabb dusch var man som ett brandlarm igen.

 Spinning är aldrig fel! Det är ju lite för kallt att spinna ute just nu.

Ikväll har jag hjälpt 7-åringen att ladda på musik på hans julklapps-mp3. Kul när han gillar musik som jag också gillar! Vi blev inte riktigt klara men nu har han Kiss, AC/DC, Queen, Meatloaf och lite annat smått och gott att lyssna på.
    


Nyårslöften??? Nej, mitt årligen återkommande nyårslöfte är att aldrig avge några nyårslöften. Jag tycker det är fånigt! Vill jag lova mig själv något måste det inte ske just i samband med ett nytt år. Undrar vem som kom på detta med nyårslöften? En god tanke, men jag är säker på att om någon statistik har gjorts så tror jag att de flesta nyårslöften bryts. Nej sånt trams ödslar jag inte tid på!

 Tänker inte försöka gå ned i vikt eller något sånt!

Nu ska jag nog inte göra så mycket mer på årets nästsista dag. Bara ta det lugnt och invänta natten, då man kan drömma utflipprade drömmar. Eller kanske utflippade drömmar? Är det någon skillnad på utflippad och utflipprad? Jag får kolla med språknämnden/språkrådet nästa decennium.

Ha're!


Två dygn kvar av det här decenniet

I natt drömde jag konstiga drömmar igen. Riktigt såna här urflipprade drömmar som gör att man vaknar med ett ryck och bara ligger och pustar, och försöker begripa om det var på riktigt eller en dröm. Tyvärr minns jag inte vad jag drömde? Men urflipprat var det. Jag skulle gärna vilja spela in mina drömmar och köra dem i repris. Kanske till och med bränna dem på dvd och göra bra film av dem. Somliga påstår att man ska skriva ned vad man har drömt direkt när man vaknar, om man nu vill komma ihåg sina drömmar. Men, det finns ett problem med detta. Hur ska man kunna skriva ned detta? Man..eller man och man...jag är ju mer död än levande och brukar knappt varken vakna av väckarklockor eller ha vett att kliva upp ur sängen, om jag mot förmodan hör väckarklockorna. Och att i det läget komma på tanken att börja skriva något överhuvudtaget känns ju som en utopi.

 Får kanske skaffa fyra till?

Missade t-banan med en minut och fick följaktligen vänta nio minuter på nästa tåg, i 11 minusgrader. Beklagade mig över detta på Facebook och fick genast mothugg. Hade jag missat bussen i Sproge, på Gotland, hade jag minsann fått vänta ett helt dygn på nästa buss, har jag nu fått lära mig. Frågan är hur många som kliver på den dagliga bussen som passerar Sproge? Tänk om man verkligen var beroende av att komma med en buss, och missar den med en minut. Ser baklysena på den när man flåsande kommer fram till hållplatsen. Kan inte vara kul! Man kan i och för sig försöka lifta. Jag kom ihåg en gång i övre tonåren, men innan körkortet, när jag och en kompis skulle lifta från Visby till Tofta. Det var väl mitt i sommaren misstänker jag eftersom vi hade siktet inställt på Tofta. Vi var ganska optimistiska och tänkte "Någon stannar väl". Men det var trögt! Efter att ha uppskattat antalet bilar som hade dissat oss, började vi räkna exakt hur många bilar som körde förbi och struntade i att ta upp oss. Jag tror vi kom upp i ca 270 bilar som hade passerat när äntligen en gammal gubbe förbarmade sig över oss, och lät oss följa med heeela vägen till Tofta Beach. Men det är klart, man kanske inte ska sitta här och ojja sig över det. Hur ofta tar man själv upp liftare? Och hur ofta tar man upp två st 16-17-åriga snubbar som ser allmänt opålitliga ut. Å andra sidan hade filmen "Liftaren" inte premiär förrän 1986, och detta var ett par år innan. Så "Liftaren" med Rutger kan inte ha varit motivet för att de 270 bilarna vägrade att ta upp oss. 

 "Liftaren"

Umar Farouk Abdul Mutallab vet alla vem det är!? Det är ju den 23-årige nigerianen som hade med sig sprängmedel ombord på planet från Amsterdam till Detroit, och försökte spränga sig själv och planet i luften. Frågorna är ju ganska många kring detta. Till att börja med, varför blev det ingen riktig explosion? Hade han fått med sig dåliga grejor? Blev han nervös och började fumla? Vilket som egentligen, och tur förstås att han misslyckades men den stora frågan är: Hur är man funtad om man blir självmordsbombare? Hur kan någon bli så hjärntvättad att man tar ett sånt uppdrag? Kan man vara så religiöst onykter att man gör det för sin tro skull? Jag tycker det är lite svårt att förstå. När jag var i Libanon för drygt 20 år sen hörde man talas om Hizbollahs självmordsbombare som det sas om, att de fick allehanda narkotiska preparat för att bli lagom lulliga och medgörliga, samtidigt som de garanterades både hjälte- och martyrstatus med efterföljande målade idolbilder på väggar i varenda by plus att man stensäkert fick en plats i PARADISET. Nu vet jag inte om jag direkt tror på knarkinslaget bland självmordsbombare? Kanske för mer okvalificerade självmordsbombuppdrag om man bara ska kliva på en buss, eller ställa sig på ett torg och spränga sig i luften. Men ser man på 9/11-attacken så var det ju skärpta lirare, som hade flygcert. och kunde ratta och navigera en jumbojet rakt in WTC, och som dessutom hade planerat allt in i minsta detalj. Jag vet inte vilken av sorterna som är mest skrämmande? Den påtände bussprängaren eller den smarte, uträknande och intilligente självmordspiloten? Om man nu måste välja? Det måste man inte kanske? Ok, jag slipper. Tack!  



Idag var det f-bannat kallt och när jag skulle gå ut på lunch klädde jag på mig allt jag ägde för att inte frysa ihjäl. Den första levande människa jag ser när jag kliver ut på Regeringsgatan är ett cykelbud från Bring (f.d. CityMail) som bara har en tunn, i och för sig långärmad, Bring-tröja på sig i något sånt här material som andas och är bra när man idrottar. MEN han hade kavlat upp ärmarna!!!! Jo det är sant! Han hade kavlat upp ärmarna på sin tröja precis ovanför armbågarna och hastade ut ur en port och kastade sig upp på cykeln för att leverera mer post. Ok, killen är kanske mer inom- än utomhus, men ändåååååå! Det var för tusan 10 minus ute! Inte klokt ju! Jag blev helt matt och höll på att svimma/blev tvungen att ge mig själv hjärtmassage/fick en mindre stroke/gjorde på mig. En totalt chockartad upplevelse som ni förstår.

 Fast med uppkavlade ärmar.

Nu väntar i alla fall åtta lediga dagar och det ska blir riktigt skönt! Har inte någonting planerat utan ska bara ta da'n som den kommer. Da'n o da'n...dagarna!

Två dagar kvar av detta år och decennium. Ta hand om er och sov gott!

"Jag ska bara pissa av mig..."

Idag var det riktigt sömnigt! Vaknade mycket senare än vad jag hade tänkt mig och på något sätt hade jag lyckats stänga av alla mina tre väckarklockor. Lyckades dock ta mig upp och påbörja resan mot stan och jobbet. Jag blev lite förvånad att det var så mycket folk ute och åkte tunnelbana. Trodde i min enfald att det skulle vara fler som tagit ledigt. Men visst, det var 10-minuterstrafik och jag var sen, så det hade kanske sin förklaring att jag upplevde det som "mycket folk".

 Jag på morgnarna...

Väl på jobbet inleddes en debatt huruvida man redan nu kan säga "God fortsättning!", eller om det är något man yppar först efter nyår? Finns väl egentligen inga klara regler, men jag som emellanåt gillar att gå till botten med vissa saker började forska i saken lite för att bringa klarhet i det hela. Intressant är att det finns tydligen ingen motsvarighet i det engelska språket. Inte heller säger våra grannar danskarna eller norrmännen "God fortsättning". Nej, det är bara vi. Sen råder det delade meningar om man säger det som "en god fortsättning" på julhelgen eller "god fortsättning" på det gamla året? Om man nu väljer att säga det nu vill säga - dvs innan vi har passerat nyår. Forskningscentralen för de inhemska språken anser att man kan säga "God fortsättning" mellan jul och nyår, antingen som en "god fortsättning" på julhelgen eller "god fortsättning" på det gamla året samt, att man även kan säga det efter nyår, som en "god fortsättning" på det nya året. Däremot rekommenderas man att undvika det något makabra uttrycket "Gott slut". Ett helt fantastiskt uttryck egentligen. Hur har man tänkt egentligen? Himlen kommer att ramla ned över våra huvuden, Armageddon kommer att öppna sig, Du ska snart dö...men hoppas du får det bra när du brinner i helvetet...Ja, det är märkligt! Mycket märkligt uttryck! En okänd bloggare skriver att han är irriterad på alla för honom mer eller mindre okända, samt kända, människor som slänger ur sig "God fortsättning" i tid och otid. Han är "sjukt trött" på denna hälsningfras och "undrar hur den kunde få ett sånt jävla genomslag?" och att han är så trött på det hela att han bara suckar "detsamma" tillbaka så fort han hör denna hälsningsfras. Han summerar det hela med att undra hur man någon dag in på det nya året kan vara så korkad att man önskar någon "God fortsättning" på det nya året, innan man vet att det varit gott, och innan det ens hunnit börja ens. Sympatiserar starkt med denne okände bloggare, och tycker också det är ett j-a tjat om "God fortsättning". Personligen kommer jag nog själv att lägga upp taktiken så här: Säger någon "God fortsättning" så beror mitt svar på vilket humör jag är på. Är jag på gott humör kan jag nog tänka mig att kort säga "detsamma". Är jag bara på halvbra humör blir det nog ett "tack". Är jag på uruselt humör kan jag sträcka mig till att mumla något ohörbart tillbaka..."mhrwgwaag". Så får det bli.

 Slutet är nära......

Värnlösa barns dag är det idag. Jag hade faktiskt totalt missat att man hade bytt namn på Menlösa barns dag till Värnlösa barns dag. Tydligen ändrade man detta redan år 2000 eftersom ordet "menlös" har fått negativ klang. Själva dagen har sitt ursprung i något kristet/bibliskt som syftade på att ägna en tanke åt de barn som kung Herodes lät döda i sin jakt på Jesusbarnet. Bibeln, vilken saga! Jag tycker det är lite synd att "Menlösa barns dag" är borta. Denna dag har man ju skämtat om sedan sin barndom.."Haha, du har ju namnsdag idag...grattis på namnsdagen!" Inte så kul kanske längre, men i lägre åldrar var det kul.

 Biblisk geggamojja ligger till grund för Menlösa/Värnlösa barns dag.

Vet inte om ni som har tonårsbarn har uppmärksammat något som jag har lagt märke till? Dagens ungdomar är ju uppkopplade, online och nåbara hela tiden. Sitter de inte vid datorn har de sina mobiler där det är ständig trafik. Jag tror ju innerst inne att denna tillvaro är ganska stressande för ungdomar. Vi hade det inte så när vi var tonåringar. Då hade man inte datorer. Man hade inte mobiltelefoner. Man hade en fast telefon - i hemmet - som satt fast på väggen och hade nummerskiva (bara en sån sak!). Inga 78 kanaler att zappa runt mellan, utan Tv1 och Tv2 där det - oftast - var föga upphetsande program på kvällarna. Jag tror att dagens kids är så på spänn hela tiden att när de är med sina kompisar kan de inte tänka sig att missa en sekund, av allt som sker och händer runtomkring dem. När mina tonåringar kommer hem efter att ha umgåtts med kompisar en hel kväll, eller en hel eftermiddag, kastar de sig in på toaletten. Det går med blixtens hastighet. Ibland hinner de inte ens ta av sig ytterkläder/skor. Snabbt och hysteriskt! Råkar man befinna sig i närheten får man också en viss "tsunami-känsla"...Det är syndafloden som kommer, eftersom de på en hel eftermiddag/kväll inte har tagit sig tid att gå på toa ens. Beklagligt! Är det ett Stockholms-syndrom? Alltså inte "Stockholms-syndromet" utan ett Stockholms-syndrom? Apropå detta hade jag för några år sen en kund som kom upp på kontoret i syfte att diskutera sin döende hustrus försäkringar. Vi satt och resonerade om både hustruns och hans egna försäkringar i ungefär en halvtimme innan vi började bli klara. Kunden - en man i ca 60års-åldern - reste sig upp och tackade för genomgången och frågar "Förresten var ligger toaletten?" Jag pekade och hänvisade honom till närmaste toalett. Han vände sig då tacksamt mot mig och förklarade "Jag måste gå och pissa av mig förstår du!" Det är också ett konstigt oskick - att tala om VAD man ska göra på toaletten. Jag är inte finkänslig så, men denna gång kom det väldigt hastigt/lustigt och oväntat från denne kund som jag träffade för första gången i mitt liv. Nästan lite familjärt uttryckt av honom! Han kände sig väl hemma kanske?

 En annan som "pissade av sig" mitt under en match för några veckor sen var Jens Lehman. Tre matchers avstängning tror jag det blev.

76,5 timme kvar av detta år. Man kan nästan börja räkna ner nu.

Glöm inte granbloggen! http://granenove.blogg.se

Söndarenschuchunde

En söndag lider mot sitt slut och imorgon är det dags att gå tillbaka till "saltgruvan" igen. Kvicksilvret visade minus 8 imorse och ÄNNU MER snö kom under natten. Tar det aldrig slut? Idag var huvudpunkten för dagen att gå hem till svärfar och säga grattis. 73 bast blev gubben idag och det är ju tur att han inte fyller imorgon på Menlösa Barns Dag.....Men jag uppmärksammade att det inte heter Menlösa Barns Dag längre. Man har bytt namn för några år sen till "Värnlösa Barns Dag", eftersom "menlösa" hade så negativ klang. Det var väl ett klokt beslut! Men som sagt, detta namnbyte har gått mig helt förbi. Märkligt!

 73-åringen går lös på kaffet.

Svärfar och svärmor bjöd i alla fall på käk och tårta och vi knallade dit, för att slippa ta ut bilen ur garaget, och därmed behöva skotta backen. En promenad som jag tror alla mådde bra av. Man har inte rört sig i onödan denna julhelg. Mest suttit still och stoppat in mat. Förutom när man var magsjuk - då sprang man korta ruscher och blev av med mat istället. Imorgon blir det lite mer "som vanligt" igen. Jobb. Förmodligen ett hårt och välbehövligt träningspass på lunchen. Lutar åt en semesterdag  på onsdag, och kanske måndag nästa vecka också. Då får man en veckas sammanhängande ledighet vilket kan vara skönt.

 På prommis till svärföräldrarna.

Flashbacks får man en del med jämna mellanrum. Av någon anledning började vi prata om romerska ringar idag. Ni vet såna där ringar som fanns, och kanske finns?, i gymnastiksalar. Ett redskap som man förmodligen, som all annan redskapsgymnastik, var helt värdelös på under skoltiden. Hursomhelst, när jag och några kompisar var i mellanstadieåldern kunde man efter lektionstid ta sig in i gymnastiksalen som hörde till skolan där vi gick. Det fanns alltid ett "glapp" mellan gymnastiklektionerna i skolan och eftermiddags- och kvällsaktiviteterna i gymnastiksalen. Man kunde därför gå dit och lattja. Spela fotboll/handboll/basket, eller dra ut repen och ha kul med dem. Vid ett tillfälle drog vi ut de romerska ringarna. Jag trädde i mina bägge ben i de nedhissade ringarna och använde ringarna som en gunga. DÅ! Dök det upp några tuffa grabbar, ett par år äldre än oss. Bara blotta  närvaron av de tuffa grabbarna gjorde att man dämpade sig lite. Tittade avvaktande på de tuffa grabbarna vad de skulle ta sig till. Innan jag hann göra något åt situationen gick en av grabbarna fram till vajrarna som styrde de romerska ringarna, och hissade upp mig. Jag satt där som ett fån, med ett ben i varje ring, upphissad nästan ända upp till taket. Pep förtvivlat, "Släpp ner mi'!!!, Släpp ner mi!!!". Det var ju med en viss panik-känsla jag hängde där uppe och höll förtvivlat i mig med händerna i banden ovanför ringarna. Jag har aldrig gillat höga höjder och inte blev det bättre av denna händelse. De tuffa grabbarna bara hånskrattade och dröjde sig kvar en liten stund i gympasalen. Mina kompisar vågade givetvis inte komma till undsättning, utan avvaktade för att se vad de tuffa grabbarna skulle göra. Efter några minuter försvann dock de tuffa grabbarna och mina kompisar kunde hissa ner mig, innan jag tröttnade på att hänga däruppe och hade ramlat ner och brutit nacken. Det var tufft att vara liten! T.o.m. i lilla Visby. Jag hade rätt bra koll på människor på den tiden, men den där killen som hissade upp mig vet jag aldrig vem det var? Skulle vara intressant att prata med honom nu - 35 år senare.

 Riktigt så här elegant såg det inte ut när jag hängde i ringarna.


Ännu mer flashbacks får man när man läser en bok som jag fick i julklapp "Tusen svenska klassiker". Boken innehåller små artiklar om skivor, böcker, filmer och tv-program i kronologisk från 1956 fram till idag. En otrolig resa i tiden och man blir påmind om sånt man hade glömt bort, och små detaljer som man inte visste. Visste ni t.ex. att Kenta Gustavsson fick resa till Hollywood i samband med att "Ett anständigt liv" blev nominerad till en Oscar i dokumentär-klassen. Där mötte han bl.a. Telly Savalas. Ni vet han som spelade Kojak. Han tyckte det var helt otroligt att "han träffade Kojak precis efter han tagit sin morronvirre". Mycket annat intressant står också att läsa i denna bok. Tack jultomten!

  Så ser den ut om ni ska köpa eller låna på bibblan. En riktig tegelsten.  Kenta - här med Bedrup.  Kojak

Nu blickar vi fram emot en ny arbetsvecka och Värnlösa Barns Dag imorgon!


En annan dag

Nu är julen verkligen på väg att ta slut. En jul som förstås inte blev riktigt som man tänkt sig. Började ju redan i onsdags med grabben som var magsjuk. Men han repade ju på sig snabbt så vi hade hoppats att det skulle räcka så. Men nej, givetvis blev jag också magsjuk. Kände mig lite halvskum redan på eftermiddagen igår. Satte ändå igång och laga mat för fullt. Vi skulle försöka ta oss ur julträsket och låta allt bli som vanligt igen när det gällde maten och hade därför bestämt att det var tacos som gällde. När jag skulle öppna de mjuka skalen, visar det sig att vartenda skal är genom-mögligt! Fy fan! Ska stämma Santa Maria för det. Lyckades rota rätt på nya mjuka skal i frysen, så vi slapp ut och jaga nya skal. Men då när jag hade ätit kände jag - jag mår inte bra, jag mår tjyvtjockt helt enkelt. Bad att få slippa resten av familjen och gick och la mig en timme. Gjorde ett försök att sitta uppe en stund för att se på På Spåret. Efter ett litet tag var jag tvungen att springa in på toa och stoppa ned  huvudet i toastolen. Tror det var  hela julen som kom ut. Otroligt ansträngande och jobbigt är det att kräkas. Man blir helt tom. Lyckades komma tillbaka till tv-tittandet men kände mig ganska sänkt av "pizzabaket". Somnade på soffan tillslut och gick och la mig - på riktigt - vid midnatt. Försökte få i mig avslagen cola. Problemet var att colan vi hade inte var avslagen. Den var bubblig och söt. Något som, med facit på hand, säkert inte var så bra för mig. Kl 01.45 var det dags igen. Bara att springa upp och stoppa huvudet i toastolen. Därefter har det inte varit något mer. Jag hoppas att det får räcka nu! Har ätit gröt och druckit blåbärsdricka idag så jag hoppas att denna "kur" har fått mig på rätt köl igen. Var ute och åkte pulka med grabben en stund på eftermiddagen och frisk luft är aldrig fel faktiskt!


 Jag igårkväll och i natt.

X-boxen går varm och vi får nästan tvinga grabben att göra uppehåll. Jag har inte fått låna den en sekund. Lyckas inte heller installera handkontroll nr 2. Det ska inte vara så svårt så jag misstänker att det är något fel på denna handkontroll. Nu skulle vi egentligen snart ha byggt byggsats men jag lyckades avstyra detta. Man måste ju vara på topp, ha perfekta ljusförhållanden, och inte bara hafsa fram om man ska börja bygga en liten plastbyggsats. Jag bussade honom på bilbanan istället. Han kan inte sitta med x-box hela tiden. Det kan sluta illa.

 Poppis värre!

Nu är man inne i "vanlig helgfas", dvs det är lördagkväll. Imorgon är det söndag, och då ska man ha lite ångest för att det är dags att gå till jobbet på måndag. Men det är ju bara en tredagarsvecka! Jag kanske tar ledigt någon dag också, men har inte bestämt mig.

Om någon mot alla odds läser detta och inte har något bättre er för, trevlig fortsättning på helgen!!!

Glöm inte granbloggen
http://granenove.blogg.se

Riktigt vidrigt! Helt nyköpta mjuka skal - och helt mögliga. Utgångsdatum 100106. Gissa om jag tänker lämna tillbaka dem! Och stämma Santa Maria!


Julafton

Blir en kortisblogg ikväll/natt. Julafton är över. Såååå skönt! Ledsen att jag har en avog inställning men det är nog "jag". Jag är glad att den är över. Kan inte bli bättre!

Vi hade en pizzabagare här hemma igårkväll. Han flyttade ut över natten och vi är glada för det. Inga fler pizzor har bakats sen igårkväll. Och ingen annan har blivit pizzabagare på köpet, vilket också känns väldigt bra! Aldrig kul när det bakas pizzor utan att man har beställt.



Sillen, laxen, köttbullarna, ölen och snapsen var god! Det var dagens behållning! Skönt också med frisk luft och pulkaåkning.



Tomten var en skum lirare! Aldrig sett maken till skummare tomte! Men han var ju inte här så länge. Skönt! Gillar inte främmande människor i huset.

Jag har inte sett några ankor, varken Kalle eller Anna. Likabra det! Gillar inte ankor.

Julklapparna blir bra! Ska leka mer med dem imorgon.

Grallans på födisen Jesus! 2009 bast, inte illa!

Sov gott!

En pizzabagare här bor i huset..

Imorse konstaterade jag att det hade kommit ytterligare några centimeter snö under natten. Som tur var verkade det mildare, och mycket riktigt, det har känts mildare idag än på en vecka. Så om jag får som jag vill har kanske lite snö smält bort under dagen? Å andra sidan har det ju varit otroligt skitigt på trottoarer och vägar......Nej, helt nöjd blir man aldrig riktigt.



Kan kanske bli bra med jobbflytt i alla fall? Första dygnets totala mörker i mitt sinne kring detta, har idag växlat till en liten gnutta känsla av "det kanske blir bra i alla fall?" Man ska inte bli för insnöad (NEJ TACK!), utan kanske vara lite mer öppen för förändringar än vad jag är. Men jag är väl ofta en bakåtsträvare och nostalgiker som gärna säger "det var bättre förr!". Är ju t.ex. precis likadan när det gäller musik. Man vet ju själv vad man tycker om såna gnällspikar, i andra sammanhang. Herregud! Är jag själv likadan? Nej, jag får faktiskt ta och skärpa mig lite.  

 Kanske blir bra i alla fall?

Lunchen från i fredags som först sköts upp till måndag, och sen till tisdag för att slutligen äga rum idag, blev...just det...uppskjuten...en av mina två lunchdejter blev tydligen tvungen att plötsligt uppsöka sin företagshälsovård. Inget allvarligt meddelade han, men tillräckligt allvarligt för att ställa in lunchen i alla fall. Vi får ta den där lunchen nästa år. Ibland går det troll i saker. Märkvärdigt uttryck, "att det går troll i  något". Får jag forska i, i framtiden hur detta uttryck kommit till. Finns säkert en väldigt logisk förklaring. Just troll är ju ingenting man varken tänker eller talar om dagligdags. Men jag har en gammal klasskompis som kallas "Trollet". Men honom kan vi prata om en annan gång. Är inte upplagd för att lägga ut texten kring honom just nu.

 Trollet

Om man fördelade alla legobitar som finns i världen på alla nu existerande levande människor, skulle var och en av jordens invånare få 68 bitar var. Slår vad om att ni inte hade en aning om detta. Men så är det! Otroligt viktig kunskap att ta med sig ut i livet. Min samhällskunskapslärarinna på gymnasiet var en riktig gammal satmara/hagga. Initialer ALW - om någon kommer ihåg. Hon var säkert 85 bast redan då i början på 80-talet. Förutom att hon tyckte jag hade svårt att "komma igen efter loven" så tyckte hon att jag "hade en förmåga att komma ihåg oväsentliga detaljer". Detta exemplifierades av jag klockrent kunde tala om på prov/läxförhör att "det som anses vara glesbyggd i Calcutta kan anses vara tätbyggd i Stockholm". Ja, något i den stilen motiverade  hon mitt sänkta betyg i samhällskunskap med. Än idag förstår jag inte detta? Det är ju en väldigt viktig och nyttig kunskap, att veta att det som anses vara glesbyggd i Calcutta kan anses vara tätbyggd i Stockholm. Vad är problemet liksom??? Man hade det bra på gymnasiet! En bekymmersfri tillvaro. Men det förstod man inte då. Då var fokus någon helt annanstans. Man kunde t.ex. gå runt med sårskorpor i hela ansiktet och ingen brydde sig. Jo kanske någon lärare...som frågade..."Vad har du gjort???" - "Eeeeh..jag cyklade lite tokigt...en cykelolycka". Vita lögner var helt ok när man var en ansvarslös tonåring. 

 Återigen bloggar jag om Indien...vad kan det betyda?

Kvällen har ägnats åt ytterligare paketinslagning. Tar det aldrig slut? Jo, nu finns det inga fler paket att slå in. Skönt! Hoppet om en trevlig kväll har dock grusats av sonens magsjuka. När jag kom hem från jobbet låg han som ett vitt spöke på golvet och tittade på tv. Jag fick beskedet att han hade kräkts tio minuter innan jag kom hem. Sen har det fortsatt. Ungefär som när Sovjet spöade skiten ur Sverige i hockey på 70-talet. Målen(kräkningarna) kommer tätt, och vi är nu uppe i sex st. Vi har gjort det klassiska blindtarmstestet med högt lyft av högerbenet och det verkar inte vara tal om någon blindtarm till jul. Nej, det här är något annat. Vinterkräksjuka? Matförgiftning? Ätit snö? Gnagt på en skitig vante? Ätit dåliga skaldjur? Nej, kanske inte just det sistnämnda då, men vad det beror på är svårt att säga. Nu har vi som tur är inget jättesläktkalas på gång imorgon, så om det fortsätter på julafton så är det ingen katastrof. Men givetvis hoppas vi att det går över så snabbt som möjligt, OCH att ingen annan blir smittad. 

 Här har det bakats pizzor som aldrig förr.  Kvällens liknelse

Medan jag slog in paket råkade Anna Anka befinna sig i bakgrunden. La märke till hur hon pratade om värmen och solen som finns i Kalifornien, som absolut inte finns i Sverige. Aschberg argumenterade emot och ville ha sagt vad bra det ändå är i Sverige, när fru Anka slängde in "men Skatten tar en del av pengarna". Som om "Skatten" var en ful liten gubbe som sitter och printar inbetalningskort till alla Sveriges medborgare. Men det är väl så AA ser på sitt forna hemland. Har inte mycket till övers för henne. Hoppas hennes "tändsticka har brunnit ut" snart så vi slipper henne.

 Bye bye mrs Anka, vi vill inte höra mer från dig nu!

Men dåså,
Finns inte mycket mer att tilläga än

GOD JUL!

PS. Granbloggen är uppdaterad http://granenove.blogg.se DS. 


Da´'n före da'n före da'n

Nu börjar julen närma sig. Julen står för dörren...Någon som känt någon julstämning? Nähä. Inte jag heller. Inte speciellt mycket i alla fall. Börjar mest kännas som vanligt, dvs en smula jobbigt och smärtsamt. Till skillnad från de senaste jularna är i alla fall vädret julmässigt, vilket åtminstone inte jag är så förtjust i.


Offrade lunchen till att gå ut och handla lite julklappar. Och även om jag gick iväg väldigt tidigt var det några andra ute också faktiskt. En och annan till och med. På några ställen höll jag på att få ett klassiskt tuppjuck, men lyckades i sista stund stilla mina känsliga nerver. Den delen av Drottninggatan som är mellan Hamngatan och Gamla Stan var helt ok. Inte värre än en vanlig lördag. Men delen av Drottninggatan på andra sidan Hamngatan "uppåt" var överjävlig. Gick bara en bit där sen flydde jag hals över huvud in på en tvärgata. Jag lyckades i alla fall få tag i det jag sökte så imorgon kanske jag bara behöver äta lunch. Den uppskjutna lunchen från i fredags, som blev uppskjuten först till måndag, sen till tisdag och slutligen? till onsdag. När jag skulle gå hem vid halvfem-rycket vällde det upp människor från tunnelbanan. Förmodligen människor som arbetat hela dagen och tagit sig in till City för att handla julisar. Min första tanke när jag såg alla människor välla upp från tunnelbanan var att det var något stopp, och att alla vällde upp för att hitta alternativa färdmedel. Men nej, tunnelbanan gick, och alla människor som vällde upp var förmodligen på väg för att handla. Tror faktiskt att julhandeln i City var värre mellan 16 och 18 än när jag var ute på lunchen. Vädret var faktiskt fint också. Solen sken och man blev för ovanlighetens skull på lite gott humör.

 Tur att man inte behöver åka tunnelbanan i Tokyo...

När jag kom till jobbet i morse insåg jag att det inte var en ond dröm. Nej det var faktiskt på riktigt det här att vi ska flytta till andra lokaler under 2010. Jag som in i det längsta trodde att det var någon sjuk dröm. Så sjuk som vissa drömmar kan vara, skulle det ju inte vara så konstigt utan bara helt naturligt. De flesta tycker man är knäpp som tar det som man tar det. "Det är ju kul när det händer något!", "Ni får ju större!", "Det är kanon att sitta i kontorslandskap!", "Ni får en massa pengar över till annat som ni skulle haft till hyran annars!", "Det är ju schyssta kvarter ni hamnar i!" osv osv. Jajajajaja, det må vara hänt allt ni säger. Jag kan inte hjälpa att min arbetsplats sen 1995 också känns som mitt andra hem, och att det därför känns extra svårt för mig att flytta. Inbillar mig att det kanske är så att det är viktigare för vissa människor vilka lokaler man arbetar i, medan det för andra är skitsamma vilka lokaler de sitter i? Bara en teori förstås, men har slukat i mig en del fakta, artiklar och info om det här med att arbeta i kontorslandskap under dagen och meningarna om det går isär, även om väldigt många är positiva till det. Det kanske passar en del, medan andra passar det inte alls. Det ställer väldiga krav på disciplin och hänsyn, så man inte stör varandra. Hur ska det gå till??? Vart ska man gå när man behöver ringa till gynekologen/urologen? Eller när man inte pallar att vara kvar längre och börjar söka andra jobb? Då är det ju skönt att ha ett eget rum. Nej, jag ska försöka vara positivt inställd, så länge jag kan, så långt det är möjligt, till en viss gräns. Men inledningsvis är jag skeptisk.

 Känns "sådär" att flytta dit.

Ikväll har jag slagit in julklappar så jag är helt matt. Schack matt! Längesen man spelade schack! Det var säkert 30 år sen. Man kanske skulle utmana någon intet ont ananade familjemedlem under julen. Och så får man stryk...nä..får kanske vänta med schackpartiet.

 Längesen man spelade schack.

Såg att Tiger Woods är god för lite drygt 4 miljarder kronor!!! Undrar om han också lämnar in 32-raders system på Stryktipset? Eller om han passar på att köpa tre och betala för två? Nu riskerar han lite av sin förmögenhet om det blir som tidningarna spekulerar i att Elin vill skiljas och ha lite av miljarderna.



Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Återkommer imorgon om det har hänt något kul.

PS. Granbloggen tar ledigt ikväll - det har inte hänt något speciellt i hans liv. DS.


Flyttaflyttaflytta...NEEEJ...vill inte!

Äntligen måndag! Veckans mest "välkomna" dag! Det har varit en oerhört tung dag. Men lite lättare känns livet när man tänker att det faktiskt bara är tre arbetsdagar, varav bara två återstår. Imorgon är det ju som en torsdag, fast det bara är tisdag. Och torsdag - julafton - blir ju som en lördag. Och då är det ändå fredag dagen efter. Och sen lördag igen! Kanon! Bitande vinterkyla var det i morse och det kändes som man klev ut i Murmansk när man gick ut genom dörren. Det var till och med kallt inne i tunnelbane-vagnen. Bara att behålla mössa och handskar på. Vid lunchtid kändes det något mildare, men fortfarande kallt.

 Murmansk

Och så är det årets längsta dag. Vintersolståndet. Imorgon vänder det och blir bara ljusare och ljusare. Om någon är intresserad av varför det är vintersolståndet just idag så är det ju så att just idag lutar jordaxelns norra del maximalt bort från solen, och det betyder alltså att norra halvklotet får sin kortaste dag och längsta natt. Norr om norra polcirkeln går inte ens solen upp.

 Vintersolståndet.

Idag började det också florera rykten om att vi ska flytta  med jobbet. "Hotet" har funnits innan, men idag kändes det plötsligt väldigt konkret och påtagligt. En liten delegation gick iväg för att titta på lokaler vi har hört talas om i flera månader, men som vi aldrig på riktigt allvar trodde skulle bli aktuella. När de kom tillbaka var det överläggningar. Helt plötsligt kom de ut och meddelade att det var beslutat. Beslutat att vi skulle flytta till nya lokaler under 2010. Känns oerhört tungt och ledsamt att lämna våra fina lokaler. Jag har suttit där sen 1995 med undantag av 1.5 år när de renoverade kåken. Men när hyran börjar bli för dyr och hyresvärden är hårdnackad vid hyresförhandlingar så förstår man argumenten för flytt. Nu får vi större lokaler och betydligt lägre hyra, och vi kommer fortfarande att sitta centralt. Det som kanske blir svårast är att förlika sig med tanken på att sitta i kontorslandskap. Har gjort det för länge sen. Men de senaste dryga 19 åren har jag haft eget rum. Så det kommer nog att ta ett tag innan man vänjer sig vid detta. Det är svårt att lära gamla hundar sitta brukar det heta. I detta fall är jag nog en väldigt gammal hund. Trist och tråkigt! Men man ska inte klaga för högljutt. Det finns alltid de som har det värre. Men det är egentligen ingen tröst. Bara något man säger.

 Snart dags att flytta. :-(

Idag försökte jag och två f.d. kollegor få till fredagens uppskjutna lunch. Alla var "på". Men helt plötsligt var det en som inte kunde så vi sköt på den till tisdag. Efter några timmar visade det sig att f.d. kollega nr 2 hade fått problem med tisdagen. Så nu har vi skjutit på den till onsdag. Undrar om det blir av överhuvudtaget? Jag fick tillfälle att svettas ur mig en del av helgens "synder" under lunchen istället. Imorgon på lunchen måste jag gå på jakt efter lite saker.

Jag har köpt glitter till Ove. Granen ni vet.. Han blev asfin i sitt nya glitter. Tror jag ska smyga dit Bajenkepsen sen när alla sover...


 Gary Glitter
Hörde att man är lika pålitlig som ett rattfyllo om man sitter och kör och sms:ar samtidigt! Jag brukar både sms:a och ibland också surfa på nätet medan jag kör. Känner ibland att det inte är så lämpligt, men det har ju gått bra hittills. Kanske ska sluta i tid?

Läste att Elin Woods tvillingsyster som tydligen är advokat uttalade sig om vilka möjligheter Elin skulle ha att få ut värsta summan pengarna vid en eventuell skilsmässa med Tiger. Tvillingsyster!!! Det betyder ju, att det kanske inte var Elin som spöade på Tiger med golfklubban!? Det var kanske Elins tvillingsyster, som blev förbannad att han varit otrogen mot Elin!? Och Tiger har bara trott hela tiden att det var Elin!? När det i själva verket var tvillingsystern!? De kanske har bytt plats - Elin och tvillingsystern. För omväxling skull!? Eller bara för att skoja med Tiger!? Det kanske är värsta snurren!? Tiger vet kanske inte vem som är vem!? Inte vet jag!? Jag bara spekulerar!? Och skriver ett utropstecken och ett frågetecken efter varje mening!? Helt sjukt!? Undrar i samband med detta hur många tvillingar - lika som bär - som "bytt med varandra" för att ...hm..."vara" med den enes partner? Antingen att de kommit överens om att göra så. Eller att tvilling nr 2 bytt med nr 1 utan att nr 1 vet något. Och att partnern tror att det är nr 1, fast det är nr 2. Sånt kan man sitta och fundera på en måndagkväll. Ska genast sluta med det.

 Tänk så lika de är, Elin och Josefin!

God natt!

PS. Glöm inte att läsa gran-bloggen! DS.

http://granenove.blogg.se



Granhelg

Då är snart denna helg också "äntligen" slut. Nej, inte "äntligen", egentligen. Det är ju skönt att vara ledig, men också jobbigt att vara ledig och inte vara på jobbet. Man ska hinna med så mycket när man är ledig att det blir jobbigt. Ni vet säkert själva hur det är.

Igår f.m. åkte vi och storhandlade. Märkte med en gång att det var något speciellt med alla som var och storhandlade igår f.m. De hade något jagat och vilt i blicken, som om det här var deras sista chans att handla mat. Som om de inte fick tag i fem paket prinskorv så skulle kundvagnen plötsligt explodera. Eller så hade de vansinniga ansiktsuttryck och såg ut att tänka "Tänk om rödbetssalladen tar slut!!!" Jag försökte ta det lugnt! Men blev givetvis påverkad av alla människor och det jobbiga att behöva storhandla. Fick ont i huvudet och började inbilla mig på riktigt att jag var på väg att få en stroke. Så illa var det inte. Storhandlingen avslutades, och vi hastade hem för att kasta i oss maten, så att son skulle kunna gå på sin innebandyavslutning. Intern turnering mot två andra P02-lag i föreningen, och avslutning med fika. Hann inte äta klart själv, utan åkte och dumpade sonen. Åkte hem och åt klart. Tog med mig fru och en dotter till Hässelbyhallen en dryg timme senare. Men vi hann precis komma dit och konstatera att de hade spelat sista matchen redan. Så någon innebandy fick vi inte se. Vi fick istället titta på när 7-åringarna fick diplom och därefter satt i en ring och drack julmust och åt pepparkakor.
 Diplom - STORT!

Nästa anhalt var att köpa gran. I år var det dags att ta upp det gamla spåret med kungsgran igen, efter några barriga jular med "vanlig" gran. Hässelbybon och f.d. förbundskaptenen Tommy Söderberg var också julgransspekulant, och gick runt och gnolade på ett okänt musikstycke. Men han verkade harmonisk och inte alls som alla galningar som var och handlade mat på förmiddagen. Efter att ha slitit i en 15-20 granar hittade vi "vår" gran. Vi ville inte ha en alltför stor. Men den vi fastnade var ganska bred och yvig, men som sagt inte så lång/hög. Är en gran lång eller hög? Vi försåg vår gran med nätstrumpa, betalade för den, fraktade hem den och låste in den i garaget över natten.

Undrar om Tommys gran blev bra?

I förmiddags var det dags att ta in granen. Yxade till och sågade lite i den så att den fick nya törstiga snittytor. Lyckades trycka in den i huset utan att riva ner allt som kom i dess väg. Några timmar senare började tre ivriga barn att klä vår nye familjemedlem. Mitt förslag att kröna toppen med en Bajen-keps var inte så populärt, vilket jag inte alls förstår? På helt eget initiativ döpte jag också granen till Ove. Ni som är fotbollsentusiaster vet att Ove Grahn var en pålitlig mittfältare som förekom i landslaget på 60- och 70-talen. Vad passade väl då bättre än att döpa granen till Ove!? Det är faktiskt en fantastisk gran vi har skaffat. Den har till och med en egen blogg, vilket känns väldigt ovanligt.

http://granenove.blogg.se

 Väntläge på altanen.  Bajenkeps på granen. Vad är det för fel på det?

Vi har också ägnat oss åt pepparkaksbak och pulkaåkning idag. Och snöskottning förstås. Fasen vad det har snöat. Vi får väl se hur länge det ligger kvar. Det skulle väl bli mildare i veckan om jag förstod det hela rätt. Jag är inte den som kommer att sörja om snön försvinner. Hellre grådaskigt och 5 plusgrader än iskallt och mycket snö. Sån är jag. Har ju sagt det innan, är nog mer en Bahamas-kille eller Costa Rica-snubbe, än polarforskartypen.

 
Pulka - kul!                 Pepparkaksbak

Läste igår i tidningen att en stackare borta i USA - James Bain - hade blivit frigiven, efter att ha suttit fänglad i 35 år. Oskyldigt dömd för kidnappning och våldtäkt på en 9-årig pojke. På lösa grunder blev han dömd för mordet. Nu hade man tack vare DNA fastslagit att det absolut inte kunde vara denne stackare som utfört dådet. 35 år! Tänk själva! Sitta oskyldigt dömd i 35 år. 19 år var han när han låstes in, och alltså nu en bra bit på väg in i ålderdomen. Fruktansvärt! Finns inget skadestånd i världen som kan reparera skadan för något sånt. Undrar hur många som blivit avrättade, för något de inte har gjort? James Bain är tydligen inte bitter eller arg. Nej, han verkar lugn och planerar att plugga vidare på High School, efter sitt ofrivilliga uppehåll på 35 år.

Försvararen Robert Young kramar James Bain som släpptes ur fängelset efter att ha suttit 35 år, felaktigt dömd för kidnappning och våldtäkt.

Annars är jag glad att jag inte har fått någon ny punktering. Glad att ljuset vänder imorgon och dagarna därefter blir längre och längre. Även om jag inte är någon jättefanatisk julentusiast ser jag ändå fram emot den stundande julen. Man blir ju ledig några dagar och det är det bästa!


Sccchhhhhhhh...bloggen sover...vaknar först imorgonkväll...

Tar en paus. Återkommer imorgon. Ha en fortsatt trevlig helg! // Niclas

Moddigt värre

Den här dagen innehöll lite "äventyr" som blev adrenalinhöjande för familjen H. I morse skulle jag ta bilen halva vägen till jobbet. För er, som inte bor i Sthlm, är det ju så att man kan inte köra hela vägen in till stan och parkera sin bil där. Nä, då blir man inte rik. Kör man in i ett P-hus i City kostar det kanske 60-70 spänn timmen. Och det är ju inte så ekonomiskt om man jobbar heltid. Nej, om jag tar bilen så blir det som längst till Brommaplan. Där får man parkera för 15 spänn för en hel dag. Lite tid vinner man på detta eftersom man slipper byta buss till t-bana, och på vägen hem känns det som rena drömmen att susa fram och komma hem hyfsat snabbt.

 På väg hem har man brått.

Hursomhelst, i morse backade jag ur garaget och började rulla mot Brommaplan. Jag har inte kört på hela veckan, förutom när jag körde bil i 3 minuter igårkväll, så en viss ovana vid det plötsliga vinterväglaget var ett faktum. Rullade ner för vår backe och när jag skulle göra första vänstersvängen och köra ut på annan gata tycker jag att bilen beter sig konstigt. Det kändes moddigt...men gatan var ju plogad...Hur kunde det kännas så moddigt då???? En ond aning började så sakta växa fram i mitt inre. Jag svänger in till kanten. Går ur bilen och tar en promenad runt densamma. Jodå. Mycket riktigt. PUNKTERING - höger fram. Är ganska morgontrött av mig. Tänker inte speciellt rationellt. Men är ändå så pass vaken att jag inser att någon körning den knappa milen till Brommaplan är inte aktuellt. Inte känner jag heller för att byta till reservdäcket. Reservdäcket sitter nämligen monterat under bilen och ett byte till reservdäck innebär att man måste ner på knä, och krypa in delvis under bilen för att löpa hela linan ut. Detta skulle innebära att jag skulle komma till jobbet som ett snöigt och skitigt monster. Nej, jag drog ändå den snabba slutsatsen att det går säkerligen att köra en 3-400 meter till närmaste bilverkstad. Satte mig i bilen igen och körde med stor försiktighet till närmaste bilverkstad vid Åkermyntan. Svårmanövrerat var det förvisso men man har väl kört Volvo 242 en gång i tiden - muskelservo. Verkstaden var förstås stängd denna tidiga morgontimme och jag parkerar min knappt kördugliga bil på Åkermyntans parkering och byter färdmedel till buss och t-bana.

 Punka, alltid lika uppmuntrande!


Så uppmuntrande var min morgon. Efter diverse telefonsamtal, under förmiddagen, med min fru, bilverkstaden, diverse närliggande däckleverantörer fick jag tillslut min fru att gå till bilverkstaden och få dem att byta till reservdäcket. Jag fick min fru att mot sin vilja, rädd, kissnödig och iförd fel kläder köra i bil med tre dubbdäck och ett sommar-reservdäck till Gummicentralen i Vällingby för montering/balansering av nytt dubbdäck som de hade lyckats skaka fram trots den ovanliga dimensionen som krävdes. Så denna saga slutade också lyckligt. Även om det var surt att stå där i morse och konstatera punktering det första man gjorde. Även om det är surt att behöva köpa ett nytt däck som inte är gratis precis. Men det är i-landsproblem! Det finns alltid de som har det värre.

 Nytt dubbdäck! 

Firman som hämtar sopor i våra kvarter, ska tömma tunnorna på tisdagmorgnar. Något har gått snett i planeringen. Det är snart lördag och soporna har ännu inte tömts. Går man runt här i förorten verkar flera ha samma problem. Sopgubbarna verkar inte förberedda på att det faktiskt kan bli vinter. Om jag lyckas ta mig uppför backen med min "sportiga" familjekärra måste väl sopbilen klara av det. Inget meddelande har vi fått vad som händer, eller varför ingenting har hänt. Har fått tredjehandsuppgifter om att en granne har ringt/mailat för att få besked när vi får våra sopor tömda. Mer än så vet jag inte. På något sätt är jag övertygad om att Tony Soprano är inblandad! Han har ju en sophämtningsfirma som jag har följt med stort intresse i många år. Men att hans makt skulle få verkningar hit till förorten i 08-land trodde jag aldrig. Men det är i-landsproblem. Det finns alltid de som har det värre.

 Tony

"Tomas Quick får resning" stod det i tidningarna i går morse. Är inte på något sätt pryd av mig. Tvärtom. Men denna rubrik kändes ändå på något sätt väldigt opassande. Med tanke på de brott han har dömts för. Tycker hela denna historia med Quick känns löjeväckande. Vad är det egentligen som har hänt? Först döms han för typ 7-8 mord. Och så börjar han sitta av tid för detta. Och så kommer han plötsligt på att han inte alls har begått morden, och kommer på att han ska begära resning. Har han inte gjort dessa illdåd är det ju skrämmande att han en gång har blivit dömd för dessa mord. Har han begått morden är det ÄNNU mer skrämmande att han så lätt kan få resning...hm...att man ser på brotten på ett annat sätt och han kan få en rättslig omprövning. Är inte speciellt påläst och kan säga mig vara expert på fallet men det känns väääääldigt skumt och konstigt allting. Hade hursomhelst en kollega som numera är pensionär som berättade om några av hans bekanta som bodde någonstans i Säter med omgivning. En dag när de satt i vardagsrummet och såg på tv, stod det plötsligt en skäggig man och tryckte näsan mot deras vardagsrumsfönster. De undrade givetvis vem fan det var som stod och glodde på dem medan de i godan ro satt och tittade på tv? De reste sig ur soffan och skulle precis gå ut på sin altan och avvisa den okände mannen, när plötsligt två andra okända män rusar in i deras trädgård, upp på altanen och tar varsin arm på den skäggige mannen och motar bort honom från altanen/trädgården. Min f.d. kollegas vän rusar efter sällskapet som är på väg att försvinna ut ur trädgården, för att kolla vad det är som händer. När han hinner ikapp den skäggige mannen och de två som för bort honom, ber de två borförande männen om ursäkt för intrånget och förklarar att de är från Rättspsykiatriska kliniken och att de var ute och gick med sin patient som plötsligt avvek från promenaden in i en trädgård. Medan min f.d. kollegas vän får denna förklaring tittar han på den skäggige mannen och inser att DET ÄR TOMAS QUICK!!!!!!! Ja mina vänner, detta är helt sant. Tomas Quick var ute och luftades och så fort tillfälle gavs så sprang han in i en trädgård och tryckte näsan mot en fönsterruta. Läskigt!!!!

 Tompa....

Ikväll såg jag på "På spåret". Jag gillar det programmet! Man lär sig alltid något nytt. Det jag fastnade för ikväll var det som Luuk/Lindström sa om Bombay. I denna stad bor det 20 miljoner människor. På en yta som är lika stor som Gotland. När jag hörde detta satte min galna fantasi igång. TÄNK OM 20 miljoner skulle bo på Gotland!!!! Idag bor det knappt 60.000 vilsna själar på ön. Det innebär att för varje nu boende gotlänning skulle det finnas ytterligare 333 nya personer per nuvarande invånare, om man tänkte sig att det skulle bo 20 miljoner på Gotland. Vi snackar ett Visby som kanske skulle ha 8 miljoner invånare. Ett Fårösund, Slite, Hemse, Klintehamn, Burgsvik som kanske skulle ha en miljon personer var. Och så 7 miljoner till som skulle vara utspridda på landet. Hissnande tanke, som jag knappt klarar av att ta in denna sena timme. 300.000 på Fårö........Och den mest springande frågan: skulle kundvagnarna på Östercentrum räcka till? Hur skulle det bli på sommaren? Skulle det komma lika mycket turister? Jag tror inte ytorna skulle räcka till. Det skulle behövas skyskrapor lite här och där för att husa alla människor. Eller skjul med korrigerad plåt ÖVERALLT? Fundera på detta! Skulle det fungera?

 Utsikt över Fröjel? Eller kanske Gothem?

De stökar och bökar under ett täcke...

Idag fyller min blogg en månad. Grattis bloggen! Jag har ännu inte lyckats lära känna min blogg helt och fullt ut. Den lever sitt eget liv på dagarna, och ligger mest och sover då. Sen vaknar den till liv på sena kvällen. Så det är väl egentligen bara dygnsrytmen jag har riktigt bra koll på. Sen hur orden, meningarna, styckena och alla bilder hamnar där...det har jag faktiskt ingen aning om? Har vid några tillfällen försökt styra upp vad som hamnar här på bloggen men det är kört. Det som hamnar här, det hamnar här.

 En månad!

Idag känns det som snön har vräkt ned. När snön t.o.m. lägger sig på Kungsgatan, då har det kommit rejält med snö. Brukar smälta undan rätt snabbt inne i citykärnan. Alla hus, människor, bilar och kulvertar alstrar en hel del värme så det är inte ofta det ligger drivor med snö på trottoarerna. Och härute i förorten är det förstås värre. Funderade ett tag på att sova över på jobbet, så man slapp ta sig hit ut till de nordvästra förorterna och all snö. Man hade säkert klarat sig en natt på kontoret. Det finns ju kaffe, frukt och dator, så man har ju det man behöver. En f.d. kollega som fick vetskap om detta (mest menat som ett skämt) föreslog att jag skulle tillbringa hela julen och nyår på jobbet, när han hörde att det både fanns plastgran och kanske lite skumpa till nyår. Men det brast på raketerna till nyår. Fick ett recept på ärtsoppa för att råda bot på raketproblemet...

 Ärtsoppa äter man alldeles för sällan!

Så här trevligt såg det ut på Kungsgatan idag. Jag äääääälskar vintern.


Men det blev ingen övernattning på jobbet. Inte denna gång i alla fall. Min fru ringde på eftermiddagen och meddelade att hon parkerat bilen på Åkermyntans parkering. Vi bor uppför en hyfsat brant backe. Hon vägrar att köra bilen uppför denna backe när det är halt, efter att ha blivit "hängande" i backen med bilen för några vintrar sen. Jag lyckades skrapa rutorna till hyfsad sikt och påbörjade den korta bilturen, efter att själv ha åkt t-bana och buss från jobbet. Den första delen som plogas av "stan" var inte ett dugg plogad utan jag fick försöka hålla mig i de hjulspår som fanns. Så någon jättefart som man brukar behöva fick jag aldrig upp. "Vår" del av backen som inte "stan" plogar, utan vi grannar får sköta om själva, var perfekt skottad av duktiga grannar. Problemet är att man måste göra en 90-graderssväng innan man kommer till "vår" del av backen. Då brukar man tappa en del fart. Motorn på bilen hade knappt hunnit bli varm efter min tvåminuterskörning och höll nästan på att dö när jag försökte ta mig uppför sista biten av backen på tvåans växel. Jag hade några meter kvar men stod bara och spann. Jag fick backa tillbaka och göra ett andra försök. Då gick det bättre. Mitt fem sekunder långa spinnande hade värmt upp motorn tillräckligt för att klara backen. Ja fy fan för vinter säger jag! Och varför hamnar klippet så här konstigt...hm...jag är nybörjarbloggare...charmigt va! Så här såg bilen ut när jag hittade den på Åkermyntans parkering. Fy fan för vinter säger jag!


Trots att jag gick på halvfart igår - efter den tunga julfesten - har jag arbetsmässigt varit väldigt effektiv denna vecka..."skryt"..?...nä..bara en upplysning. Har för en gång skull fått mycket ur händerna och jag slipper sitta på julafton och tänka på jobbet - hoppas jag. Då ska jag bara äta och dricka gott, och vänta på tomten.

 Originaltomten!

Idag när jag skulle borsta tänderna på Henric - 7år - börjar han fråga mig om "kulorna". Han var lite brydd angående det här med hur kvinnor blir med barn, och visste mycket mer än vad jag kunde ana. "Hur får man över kulorna till mammans mage???" frågade han. Jag som var totalt oförberedd och överumplad över detta plötsliga intresse hasplade ur mig något om..."Eeeh...hm...det är komplicerat och tar lång tid att förklara...vi får ta det en annan gång.....". Hans kontring löd då "Jag har i alla fall sett på The Sims (dataspelet ni vet) att när mamman och pappan ska ha barn kryper de ned under ett täcke i en säng och stökar och bökar". Trodde jag skulle avlida av en inre skrattattack, men lyckades behärska mig. Han släppte ämnet och vi gick och läste om dinosaurier istället. Men vetgirig och nyfiken är han så frågan lär ju dyka upp igen.....Kan ju inte gärna köra med storken. Den känns uråldrig och förlegad. Någon som kanske har något bra tips?

 Tur att man inte vet allt, om vad som händer i Sims.......

Julfest

Läste i Metro i går morse att två personer i Aachen i Tyskland hade fått föras till sjukhus för omplåstring efter att ha börjat slåss om den sista lediga kundvagnen utanför ett köpcenter. En 35-årig kvinna och en 74-årig man hade börjat bråka om den sista vagnen. Kvinnans bror hade kommit till undsättning och slagit ned 74-åringen. 74-åringen hade svarat med att slå tillbaka med en salamikorv (här brister historien anser jag..kundvagnen var ju tom..var fick pensionären salamin ifrån?). Kvinnans mor ska också ha hjälpt till att slå på 74-åringen genom att använda en 2-kilos parmesanost som tillhygge (här brister historien också). Inne i affären ska sedan slagsmålet ha fortsatt och 74-åringen ska ha dunkat den 35-åriga kvinnans mors huvud i ostdisken. Jag tror att det var inne i affären som tillhyggena, salamikorv och parmesanost, skaffades. Tycker hela historien är helt otrolig och fascinerande. Visst kan det koka inom en när man storhandlar. Blodsockernivån kan vara alldeles för låg. Man har för mycket kläder på sig och är varm. Ens äkta hälft tjafsar i örat på en. Något barn kanske har slunkit med och tjatar om sina saker. Folk står i vägen med sina kundvagnar. Någonting som man har tänkt handla är slut. Och sen kommer eventuellt droppen, när man ska scanna ut och betala. Då blir det avstämning. Man får packa upp alla varor, och packa ned dem omsorgsfullt igen i kassarna. Dubbelt jobb alltså. Nej, det kan verkligen vara frustrerande att handla. Men steget till att börja slåss med salamikorvar och parmesan känns väldigt långt. Riktigt där är jag inte - ännu är kanske bäst att tillägga.

 Funkar lika bra som ett baseball-trä?

Snöhelvetet har börjat. Det beskedliga pudertäcket från måndags förbyttes under tisdagen till lite mer "rejält med snö". Gillar det inte alls. Är ingen vintermänniska. Vet faktiskt inte om jag är människa alls? Snarare någon slags hybrid mellan varulv och UFO. Nej men vintern är jobbig. Tillvaron blir så komplicerad med mycket kläder, snöskottning, halka och annat elände. Jag tycker man kunde avskaffa vintern en gång för alla. Det räckte väl att man fick vinter en gång vart fjärde år. Lokalt där vinter-OS ska hållas. Det hade faktiskt varit det bästa, om jag fick ge råd i frågan. 

 

Idag har det varit en riktigt tung dag. Efter gårkvällens julfest kom jag förstås på tok för sent i säng i natt. Morgonens t-baneresa blev jobbig. Hade en kvinna mittemot mig som hade läskigt gröna handskar på sig. Av någon anledning inbillade jag mig illamående av dessa handskar. Knäppt va!? Plötsligt begär efter Cola dök upp och efter ha tömt i mig en flaska Cola, började faktiskt saker och ting ordna upp sig. Satt och tittade på ca 150 bilder från gårkvällens julfest. Fick censurera bort de suddigaste och värsta, innan jag la ut dem för allmän beskådan. Alltid kul med bilder från fester. Man blir påmind om saker som man har förträngt/glömt bort. Till lunch chockade jag mig själv med att gå till gymmet och ställa mig på löpbandet i 20 minuter och crosstrainern i ytterligare 20 minuter. Skönt att få svettas ut det "onda". 

                                        
Den okända morgonkvinnan var kanske kirurg?     Köpte den största flaskan som fanns i Pressbyrån.

Julfesten i övrigt var kul! Tidigare år har det alltid delats in i lag och det har skett övningar/lekar/tävlingar. I år var detta moment avskaffat, och det var ju lika bra det! Fick ett mail en timme innan julfesten började från en vän i huset som också skulle på julfesten. "Ska vi ta en sjukt fet Guinness på Galways 16.30?" Det var inte mycket att tveka över. Galways var ganska folktomt mellan 16.30 och 17 och vi var fyra st som laddade upp inför julfesten med varsin "sjukt fet Guinness". Tur att det bara blev en. Man skulle ju äta mat också. Åter till arbetsplatsen mitt över gatan och ta del av mingel, glögg, diverse tal innan man fick leta upp sitt bord som man blivit placerad vid med hjälp av lottning. Efter viss förvirring hittade jag mitt bord. Jag hade trevligt! Uppskattade den goda maten - och snapsarna - och glada arbetskamrater runtomkring. Trubadurunderhållning, dansgolv, mera släcka törsten, fotograferande, ännu mera dansgolv, ytterligare ännu mera släcka törsten, och vips så var klockan redan 1 på natten. Av de ursprungliga ca 100 deltagarna var jag bland de 6-7 sista som var kvar nästan till the bitter end. Moget? Nä, inte direkt. Åkte taxi hem med en trevlig marockansk chaufför. Han berättade sitt livs historia och jag tog mina sista bilder från kvällen/natten i taxin, eftersom ALLT ska dokumenteras. 

     Vi hade rätt kul faktiskt! Thumbnail
"Sjukt fet"

Men som sagt, idag kom straffet. Straffet för att det blev sent igår och att det blev för mycket av både det ena och det andra. Jag har reviderat önskelistan till tomten ikväll och skrivit: 1 st ny lever, 1 st 20kg-påse med nya hjärnceller, 1 st halvårsförbrukning av Antabus, 1 st ny andedräkt, motbokens återinförande och en weekend på Betty Ford-kliniken. Hoppas tomten hörsammar mig! 

 

Hoppas ni stod ut med att jag gjorde uppehåll en kväll? Som färsk bloggare har jag inte kommit in i ett sånt beroende att jag måste blogga varje kväll. Och det kan och ska ni vara glada för!



Den sista bilden från gårkvällen/natten. Min nye marockanske vän körandes taxi hem till förorten.


Skriet

Som vanligt kom jag i säng alldeles för sent igårkväll. Klockan blev nog till och med måndag innan jag pallrade mig i säng. Insåg ganska snabbt att jag åter hade "missat tåget". Sömntåget. Låg där länge och väl, och var nog faktiskt på väg att somna, när jag hör ett hjärtskärande kvinnoskrik utifrån!!!! Blev genast klarvaken. Men den sena timmen i kombination med mörkret, gjorde att jag tvekade. Var det en dröm, eller var det på riktigt? Efter några sekunders tyst överläggning med mig själv bestämde jag mig för att det var på riktigt. Klev upp ur sängen, vred lite på persiennerna för att se om jag såg någon anledning till det hjärtskärande kvinnoskriket. Hinner då precis skymta fru "Granne" som föser sin tonårige son mot sitt hus, innan de försvinner ur min synvinkel. Vad hade hänt? Varför skrek hon så halva Hässelby vaknade? Det var inget vanligt skrik, utan ett sånt här skrik som om någon är på väg att hoppa framför ett tåg, eller utför ett stup. Märkligt! Konstigt! Får fråga vid tillfälle, även om det kanske kan vara känsligt. Men man blir ju nyfiken. Och inte blev det direkt lättare att försöka somna efter det. Låg länge och väl och funderade.


 Edward Munchs "Skriet"- så såg det nog ut i grannens trädgård i natt.
Så idag har man varit så där härligt lagom måndagsseg. Hoppas det blir bättre imorgon! Då är det julfest. Mycket diskussioner om vad man ska äta och inte äta på julbordet. Efter senaste tidens larmrapporter om hur grisar hanteras är det många som vägrar äta julskinka. Jag vägrar vägra äta julskinka. Måste man ju bara äta. Lax och fisk kan innehålla tungmetaller, kvicksilver och annat smarrigt. Jag tror att balanserar man bara upp det hela med några snapsar så tar det död på det mesta. Ingen har dött av ett julbord...eller det kanske det har i och för sig. Men jag tänker inte dö av julbordet. Inte just det imorgon i alla fall.

 

Hade tänkt gå och ställa mig på löpbandet på lunchen. Men jag var tvungen att gå och fixa en julkapp, och när jag hade fixat den var jag ändå så nära "asiaten" på hörnet av Kulturhuset. Löpbandet eller "asiaten"? Löpbandet eller "asiaten"? Som om en inre kraft styrde mig. Som om asiatisk mat har en magnetisk dragningskraft, bestämde jag inte över mig själv. Efter några minuter satt jag där, inte på löpbandet, utan på "asiaten" med en tallrik asiatiskt, och en oanvänd träningsväska på golvet. Lika bra det! Smakade bra och jag väckte förvisso inte liv i mina insomnade endorfiner men mådde ganska bra ändå.

 Löpband för hundar är tydligen det senaste.  

Och så har snön kommit. Inte så mycket...MEN ÄNDÅ....Jag tycker inte att det är speciellt kul! Gillar inte snö! Gillar inte vinter! Gillar inte mycket kläder! Gillar inte halka! Gillar inte is! Gillar inte snöskottning! Gillar inte att frysa om höger stortå! Jag gillar inte vinter...sa jag det? Senaste årens vintrar har varit helt i min smak. Grådaskigt och snöfritt. Det är min melodi! Ok, det kan vara lite snö till jul, men sen får det gärna smälta bort för min del. Nej, jag är nog mer en Bermuda-kille...eller en Costa Rica-snubbe. Det värsta är inte att marken är pudrad med lite snö och det är fyra minus. Nej det värsta är att de sa på vädret att det eventuellt skulle komma 10-15 cm i natt och i morgon. Jag hoppas innerligt att de har fel - som vanligt.

                                             
Snöskottning är inte riktigt mitt största intresse. Jag föredrar värme!

Ikväll har jag och son fortsatt läsa om dinosaurier. Jag förstår barns fascination över dessa jätteödlor och blir själv som ett barn när jag läser om dem. Det mest fantastiska, som jag inte riktigt kan ta in. Är hur oerhört länge sen de fanns. De började alltså dö ut för 65 miljoner år sen! Det är oöverblickbart! En sån lång tidsperiod går inte att tänka sig. Det går knappt att tänka sig en miljon år. Bara det är mycket! Och så dessutom 65 miljoner år sen. Fatta! Och då  hade de redan funnits sen ytterligare 150 miljoner år tillbaka, innan de plötsligt försvann från "arenan" för 65 miljoner år sen. Varför de försvann? Finns olika teorier. En är att det blev klimatförändringar som de inte klarade och gradvis försvann, kanske under en tidsperiod av flera hundra år, eller till och med tusen år. Det är ju ingenting i sammanhanget när man ska försöka tänka sig 65 miljoner år! En annan, kanske mer trolig, teori är att en meteorit, lika stor som Manhattan, damp ned med våldsam kraft på Yucatanhalvön i Mexico, och att det blev ett enormt dammoln som skymde solen i flera år. Växterna dog när de inte fick något solljus. De växtätande dinosarna hade tillslut inget att äta och dog. Och när de växtätande dinosarna dog, hade de köttätande dinosarna inga växtätare att tugga på. Finns några teorier till men de får ni själva läsa om. Jag är ingen paleontolog. Hade jag varit 30 år yngre hade det kanske varit något att satsa på?

   
Tyrannosaurus Rex          Yucatanhalvön

Och så ska Henke Larsson bli tränare. Idag presenterades han som Landskrona Bois' nye tränare. Kul tycker jag att han tar det steget! Trots sin orutin i rollen kan han säkert tillföra en hel del med sin erfarenhet. Läste i en tidning att Helsingborg inte alls gillade detta. Tydligen råder det gammal rivalitet mellan Helsingborg och Landskrona. Att Henke just väljer att träna Landskrona tyckte tydligen inte alla om. Och så har Hamrén presenterat Allbäck som sin högra hand - spelaransvarig. Om detta hörde jag att det väl inte var så lyckat att ha Allbäck i den rollen, eftersom han är polare med en del gamla spelare, och att han och Zlatan inte är de bästa kompisarna. Larvigt! Känns som tidningarna bara vill blåsa upp något som, i alla fall jag tror, inte finns. Ny målvaktstränare i landslaget blev Lasse Eriksson. Bajens förre sportchef som fick sparken i våras. Det var också kul tycker jag. Jag gjorde lumpen med Lasse och han var redan duktig målis då förstås. Jag minns speciellt ett tillfälle när vi hade fys-pass under lumpartiden och skulle spela fotboll. Lasse ville inte stå i mål. Han ville spela ute. Vi andra var väl inte några jättestjärnor men det fanns några som var duktiga. Men Lasse, som alla trodde skulle ställa sig i mål, han dribblade och fintade och lånade knappt ut bollen till någon annan. Han var riktigt duktig även som utespelare.

    

Imorgon är det högst osäkert om det blir något blogg-inlägg. Jag ska frossa i julmat och är kanske lite trött i ögat när jag kommer hem. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. På återseende!

10-talet

Då var denna helg också nästan slut. Ruggigt snabbt går det, men det har på det hela taget varit en bra helg tycker jag. Började lite småsömningt med årets sista fotbollsträning i lördagsmorse. I och för sig var det 0-gradigt, men ingen nederbörd och klar och skön luft. Vi bestämde oss snabbt för att inta konstgräset istället för att gå in i den trånga gymnastiksalen. Frosten lyste vit i den gröna konstgräsmattan, men det var bara uppiggande! Träningstimmen avlöpte väl och vi avslutade med 7-mannaspel på stor plan där vi tre tränare fick vara med så det blev två fulla lag. Föräldrarna visade sin tacksamhet för den gångna terminen och överlämnade varsin flaska glögg till oss tränare. Tack så väldigt mycket för flarran!

Därefter hastade son och jag hem för att svida om. Sen skulle jag leta rätt på dubbdäcken i garaget. Det är ju inte så att man har dubbdäcken liggande längst fram precis. Kändes som halva garaget fick rivas ut innan jag kunde få fram dem. Jag har alltid bytt däck själv, tills för något år sen då jag åkte förbi en skylt om däckbyte, och fick infallet att man ju faktiskt kunde slippa detta trista moment. Numera känns det som jag kanske gör det själv varannan gång. De hotande väderleksrapporterna i kombination med det fulltecknade schemat för helgen gjorde att jag kände att jag skulle åka till mina "polare" på Roffes Rost i Vinsta och byta däck. Roffes Rost är ett alldeles speciellt ställe. Killarna som arbetar där ser lite ljusskygga ut, pratar inte så mycket och har tatueringar långt  upp på hals och nacke. Det mest anmärkningsvärda med Roffes Rost är att man inte lyssnar på Radio Stockholm eller någon av de andra radiokanalerna, som kanske är mest vanligt om man lyssnar på radio under arbetstid. Nej killarna på Roffes Rost lyssnar på polisradion!!! Inget fel i det, men jag med min livliga fantasi är ju helt bergsäker på att killarna på Roffes Rost lyssnar på polisradion för att de ska kunna sticka/fly/dra snabbt om det sägs  något på polisradion som antyder tillslag mot Roffes Rost. Så måste det förstås vara! Hade man fått uppleva det hade man kanske stått där ensam helt plötsligt, med upphissad bil, och sett de här ljusskygga killarna med tatueringar långt upp på hals och nacke springa iväg? Inte vet jag?

 Typisk däckbytarkille.

Nu var i alla fall Roffes Rost stängt igår. Eller också hade snuten slagit till på fredagen? Eller tidigare, och burat in killarna? Jag fick åka till "grannen" istället, Vinsta Bil Service. Där hade jag aldrig varit innan, men jag insåg snabbt att det var samma kategori av killar som arbetade här. Tystlåtna, ljusskygga killar som inte pratade mycket, och som man inte vill börja fråga för närgångna frågor. Nej, bäst att bara titta på, vara snäll, betala och sticka snabbt därifrån.

 Lämnade däckbytarkillarna med en rivstart.

Så nu är dubbdäcken påsatta och kylan är välkommen! Nej, det är den inte. Kör hellre runt med dubbdäck i onödan, än har nytta av dem. Låter kanske konstigt, men jag är verkligen ingen vintermänniska. Flyttar nog till Puerto Rico när jag blir pensionär. Eller Cuba? Eller så blir det till servicehemmet här i förorten? Vi får se. Dumt att spekulera för mycket...

 Jag som pensionär med karibisk utsikt?  Eller så här?

Idag har det varit Lucia men jag kan inte påstå att jag har "firat" detta på något speciellt sätt. Vi har städat, lagat mat, levererat son till scouterna, köpt julklappar, lagat mer mat, ätit, bytt lakan i sängar och sorterat plastpåsar. Ja, ni läste rätt, sorterat plastpåsar. "Rör-Olle" ska komma på besök imorgon och kan behöva komma in under diskhon. Jag ställde mig därför på knä för att tömma under diskbänken och blev överumplad av antalet plastpåsar som fanns där. Det tog aaaaldrig slut. Det måste varit 7-800 plastpåsar av olika storlekar, färger och kvalitet. Det bara vällde fram nya påsar hela tiden. En ström av påsar som aldrig tog slut. Helt makalöst! Vi konstaterade snabbt att så här många plastpåsar behöver man inte...aldrig någonsin! Vi slängde säkert hälften av dem. Nu kan Rör-Olle få komma.

 Rör-Olle

Läste om Obamas nya kärra - The Beast. En specialframtagen bil, av GM, som ska klara kemiska attacker och andra typer av attentatsförsök. 13 cm tjocka glasrutor! Pansarplåt och en massa specialutrustning. Tydligen tar han med den vart han än reser och den var med och fick rulla i Oslo i torsdags. 4 liter soppa per mil drar den! Låter som en riktig miljöbil! Men visst, presidentens säkerhet måste ju gå före allt annat. Se bara hur det gick för Berlusconi idag. Huggen i ansiktet av en galning. Hade han suttit i The Beast hade han ju klarat sig.

 Säkert en jättebra bil, men de har missat pansarplåten på nästan hela vänstra sidan! Hur säkert är det egentligen att köra runt så där???? Barack kan ju ramla ut!!!

I Sergelarkaden satt i fredags en man/gatumusikant och spelade ett vemodigt saxofonsolo. Jag förföljs för tillfället av vemodiga saxofonsolon. Förra måndagen var det ju också någon som spelade ett vemodigt saxofonsolo vid Brommaplans t-banestation. Varifrån kommer alla vemodiga saxofonsolon? Är det något som är inne just nu? Jag bara undrar?

  Förföljd av vemodiga saxofonsolon.

Nu är det bara knappt 434 timmar kvar av det här året, och decenniet. Man glömmer lätt bort att det faktiskt inte bara blir ett nytt år, utan också ett nytt decennium. 00-talet går mot sitt slut. Nu ska vi kliva in i 10-talet och försöka klara av det också. "10-talet" då tänker jag på såna där ryckiga gamla ljudlösa svartvita filmer, typ när bröderna Wright gjorde sin första flygning. Inte för att jag vet om det var just på 1910-talet, men någonstans där i krokarna måste det varit. Nu får man - förhoppningsvis - vara med om ett 10-tal själv. Vet inte om jag är mentalt mogen för det? Det känns inte som man har hunnit summera 00-talet riktigt ännu. Om det nu ska behövas? Hoppas under alla omständigheter att 10-talet blir riktigt bra!


Så här ser det ut hos Roffes Rost i Vinsta. Men var var Roffe???



Vi fick byta däck hos "grannen". Denna bild tog jag med livet som insats. Jag tror inte att däckbytarkillarna ville vara med på bild.


Lördags-stängt

Bloggen tar denna helg lördagsledigt. Det blir istället en fyllig söndagsblogg som innehåller allt ni behöver och vill ha.

Håll istället till godo med Emerson, Lake & Palmer. Observera Palmers anspråkslösa trumset. Vi snackar inte två eller tre pukor...vi snackar MÅNGA pukor. Ett plus också för Lake som kör ett härligt "mode" med kavajen direkt på bar överkropp. Vaddå skjorta? Gillar det och börjar direkt med det på måndag på jobbet.

Fortsatt trevlig helg och sov gott!



Och för de som mot förmodan inte gillar ELP ett fullgott alternativ i form av irländsk folkmusik. Vilket drag!


För tidigt luciafirande

Fredagar är härliga! Man är i och för sig lika trött när man vaknar till på morgonen. Men det är mest för att man inte har hunnit fatta vad det är för veckodag. När man fattar vad det är för veckodag så orkar man faktiskt ta sig upp ur sängen, och när man står där en meter från sängen och försöker förstå varför man är så dum att man har klivit upp ur sängen så minns man igen, JAVISST JA, det är ju fredag. Fredag måste vara veckodagarnas räddningsplanka. Det finns väl egentligen ingen veckodag som har så mycket positiv laddning som just fredag. Ja, det är förstås kanske inte alla förunnat att känna så. Men om man har ett Svensson-liv med arbete mån-fre så är fredagar outstanding! Jag kan nästan känna att jag längtar till nästa fredag, nu när fredagen håller på att ta slut. Men först måste man ju njuta av lördagen!

Idag har jag haft en helt normal arbetsdag på jobbet. Dagens överraskning bestod i att några duktiga och modiga medarbetare överraskade oss med ett lucia-tåg på eftermiddagen. Jättekul! Jättetrevligt! Jätteuppskattat! Jag lever på detta än i denna stund. Och läser någon av er i luciatåget detta så ska ni veta att ni var grymt duktiga. Kanon!

Idag var jag rejält laddad för att ställa mig på löpbandet på lunchen. Hade burit med mig mina speciella löpardojjor hemifrån enbart för att testa min onda skadade fot på löpbandet på lunchen. Men, det brann inne. Jag kom inte iväg på någon träning. Satt och skrev klart ett protokoll istället. Sket i träningen. Gick till Kungshallen och åt wokat istället. Men det var gott, och jag får testa min fot nästa vecka istället. 

 

Många frågar mig hur det var att jobba på ett slakteri. Ok, jag ska berätta om det. Återkommer med detaljer om hur det känns att leva under hot att bli slängd i tarmback eller hur killen som jobbade i blodrummet egentligen var.

 

Två lediga dagar väntar. Ser fram emot det! Men det kommer att gå snabbt. Det säger bara svusch, så är de förbi. Det måste vara min höga ålder som gör att jag upplever att helgerna går så snabbt. Så snabbt gick de aldrig förr? Jag fattar inte? Var tar de vägen? Men jag ska inte börja sörja i förtid. Först får ju helgen passera innan jag kan börja gnälla.  

Trevlig start på helgen!

 


Teknikens under

Jag ska inte som vanligt börja med att berätta hur trött jag var i morse. Jag var trött som..nej just det, det blir alldeles för tjatigt och upprepande att berätta varje gång jag ska börja skriva.

Vi tar det bakifrån istället. Ikväll har jag precis skrivit upp vad jag/vi ska storhandla på lördag. Familjens måltider planeras minutiöst och torsdagkväll är en sån kväll när det planeras och bestäms nästa veckas matsedel, och allt som ska inhandlas skrivs upp. Allt för att slippa stå med brallorna nere och inte riktigt veta vad man ska laga för käk när man kommer hem en kväll. Av fem vilsna själar är det alltid någon som har någon synpunkt på käket. Några specialrätter görs inte i det här hemmet. Här får alla barn äta samma mat. Min fru däremot gör ofta sitt eget krubb, eftersom hon inte alls vill äta samma saker som jag och ungarna. Ibland blir det därför lite trångt i köket när det är många saker som ska tillredas samtidigt. Ibland blir det inte bara trångt, utan ibland hänger till och med smockan i luften. Men det brukar sluta väl utan större våldsutbrott.

 Lika rörigt som vårt kök, fast utan pepparkakor och diverse djur.

7-åringen frågade lite om Nobel-priset och festligheterna som visades på tv. Vi försökte förklara...gubben Nobel...dynamit.....pris..gjort/upptäckt något som är bra för mänskligheten..pris...10 millar. Hans spontana reaktion var att upphetsat hoppa upp och ner samtidigt som han sa "Hoppas jag får det!" Det pedagogiska och utlärande arvet har tydligen inte hängt med mig. Han trodde att det var ett lotteri, där vem som helst kunde "vinna" priset och 10 millar. Men det är klart ser man till årets fredspristagare så känns det ju faktiskt som ett lotteri.


Alfred..................och en inför Oslobesöket stylad Barack.

Jag var också på besök i skolan i eftermiddags. Förstaklassen hade öppet hus och skulle  visa upp sina arbeten och alster. Fick mig en kopp java och fick ta del av diverse saker som skapats, ritats och skrivits. Är glad att jag inte arbetar i den miljön! Otrolig ljudnivå, även om det förstås var lite extra larmigt i eftermiddags med alla som var på öppet hus.

 Ont i örat kan man få av ett besök i skolan.

Jag har arbetat hemifrån hela dagen eftersom jag skulle gå på det öppna huset på skolan på tidiga eftermiddagen. Det kändes helt ok att arbeta hemifrån idag. Ibland känns det tvärtom - urtrist. Kanske var det för att jag ägnade lunchen åt att åka till Vällingby C och påbörja inköp av julklappar. Känns som ett lite halvjobbigt moment i tillvaron det här med julklappar, men vad gör man inte för de små. Jag köpte........nänänä...trodde ni att jag skulle skriva det här va!!!? Så dum är jag inte. Ni, mina barn, som är läskunniga läser ju med jämna mellanrum min blogg har jag förstått. Så här skrivs inte ett dugg mer om julklappar! Glöm det!

Men visst, förmiddagen var lite småseg. Mycket segare än eftermiddagen. Det var nog det att jag fick luft på lunchen som gjorde att jag blev lite piggare. Inser att man behöver luft - frisk eller ofrisk, bara det är luft.

Ringde också Hassan på förmiddagen. Jag min tekniska idiot, fattade inte att jag inte skulle sätta den vita kontakten från bildskärmen till den vita kontakten i hårddisken, utan i den gula kontakten som jag aldrig sett tidigare. När jag gjorde det funkade skärmen perfekt! Teknikens under.

>

Frulle, kaffe, DN, julkalender, 14 väckarklockar som ringer. Långt innan väckarklockorna ringde vaknade jag på vänster sida och kände att vaccinsticket från igår kändes rejält. Jag som var så kaxig igår och inte kände någonting på hela dagen eller kvällen, fick igen rejält. Men inte så att jag hade problem. Det var bara väldigt oskönt att sova på vänster sida. Så jag klarade mig lindrigt undan och började inte segnälkab alat eller ännu värre, ɹǝu ɥɔo ddn ɐlɐʇ. Det är faktiskt bland det värsta som kan hända en, och inte roligt alls.


Läste att Fetisov - 51 bast - ska göra comeback. Inte illa för någon som hunnit vara idrottsminister i sex år. Dave King, den legendariske kanadensiske hockeycoachen, gjorde ett år som tränare i Ryssland för Metallurg Magnitogorsk under den tid Slava Fetisov var idrottsminister och påstår i sin bok "King of Russia" att idrottsministern hade mycket nära band med ryska maffian. Intressant läsning där King ger sin syn på hur saker och ting fungerar i Ryssland! Boken finns för övrigt att köpa  hos Adlibris. Klicka bara på länken högst upp på bloggen, och leta rätt på "King of Russia" så är julhelgen räddad.


 Slava    Kvällens lästips

Själv hinner jag inte läsa. Inte nu när jag har börjat blogga. Nej, det är nog inte bloggandets fel. På morgnarna på t-banan är jag för trött just nu för att läsa något annat än gratistidningarna. På kvällarna när jag ska gå lägga mig, går jag inte och lägger. När jag istället lägger mig på natten är det alldeles för sent att börja läsa. Jag hoppas dock få tid och ork att börja läsa snart, eftersom det är ett nöje som ligger mig varmt om hjärtat.



Imorgon är det fredag, äntligen!

 


Vaccinering

Då stunder även denna dag mot sitt slut och pliktskyldigt ska jag försöka få ihop en onsdagsblogg även om jag just nu inte har en aning om vad jag ska skriva om.

För vilken morgon i ordning var jag trött som en klubbad säl i morse? Jag vet inte? Jag har tappat räkningen. Man stapplar upp ur sängen och konstaterar att det är december och becksvart ute. Och så ska man mobilisera ihop sig själv till att klara de de sakerna, som nästan känns helt ogenomförbara så tidigt på morgonen, dvs frukost, duscha och klä på sig. Kommer man bara utomhus och drar in första andetaget med luft, börjar man för första gången ana, att det här ska nog fixa sig den här dagen också. Det är inte lätt med vinter och mörker. I alla fall inte att samtidigt försöka vara alert och pigg. Pigg och alert, låter kanske bättre?



Hade en del beslutsvånda under förmiddagen. Skulle jag gå och vaccinera mig eller inte? Hur testat är det där vaccinet egentligen? Kan man bli mer sjuk av vaccinet än av svininfluensan? Gör det ont när de sticker in nålen? Kommer jag att börja gråta? Får man ett bokmärke när det är klart. Ja, ni vet de här självklara tankarna man brottas med, och frågorna man ställer sig, inför ett sånt här steg som ska tas. Talade med både "skeptikerna" och motsatta lägret, "de entusiastiska",  under förmiddagen. Vid lunchtid hade jag tillslut bestämt mig. Jag anslöt mig till "De entusiastiska". Mitt beslut grundade sig helt enkelt på att jag tror att jag kan gå längre i "tävlingen" om jag väljer "De entusiastiska". "Skeptikerna" håller på mer med paktbildningar och skitsnack, och deras läger OCH strand är skitkass. Jag tror faktiskt att det är "Skeptikerna" som hamnar i veckans öråd. Skulle vi i "De entusiastiska" hamna där tror jag inte jag blir utröstad. Men man kan aldrig vara säker. Och skulle det vara så illa så vi hamnar i örådet, vet jag precis vem jag ska rösta på.....

 


Sofiahemmet är ett väldigt speciellt ställe. Man känner sig nästan som man är någon upphöjd kunglighet när man kommer dit. De bemöter en trevligt och korrekt, och det är aldrig något krångel. Jämför det med att besöka vårdcentralen i Hässelby och vi snackar milsvid skillnad. Jag misstänker att det är "de bästa" som söker sig och får jobb på Sofiahemmet, medan "packet" hamnar på vårdcentralerna i förorten? Jag kanske har fel och får en massa skit nu? Men den risken tar jag. De kanske också har ett "öråd" när tjänster ska tillsättas. Alla utröstade får en sista chans på vårdcentralen i Hässelby. Ni som är kvar kan fortsätta arbeta på Sofiahemmet. Den mycket vänliga sköterskan ville dock inte hugga nålen i armen på mig snabbt som jag hade hoppats. Jag hade kryssat i ett "Ja" på hälsodeklarationen utanför i korridoren, och sköterskan var tvungen att gå och ta ett snack med läkaren. Fick sätta mig ner och läsa. Valde mellan en golftidning och Femina och det blev det sistnämnda. Golf.......nä...försök inte med mig! Hellre Femina! Några minuter senare kom den vänliga sköterskan tillbaka och visade in mig i sitt rum. "Iiiinga prooplem!" sa hon på sin finlandssvenska. Jag fick ta av mig så hon kom åt min vänsterarm, och jag valde att titta bort. Liiite läskigt är det! Jobba på slakteri går an. Se döda människor funkar och skräckfilm är ju bara film, men att få en spruta i armen...det är ju läskigt! Vet inte riktigt om jag kanske har lepra men jag kände absolut ingenting när hon stack in sprutan. Inte ett dugg! Jag undrar så  här efteråt, stack hon verkligen? Jag vet inte? Jag tittade ju bort. Men varför skulle hon inte ha stuckit? För att vara snäll mot mig? Nej, det finns ju inte på kartan. Jag tackade och vände åter till jobbet. På min promenad tillbaka från Sofiahemmet kände jag efter riktigt noga om de här klassiska symtomen man hört om började infinna sig, huvudvärk, feber, ont i vänsterarmen. Men nej, inte ett dugg kände jag. Kände mig lite blossig i ansiktet när jag skulle gå hem, men det berodde nog på mina upphetsande arbetsuppgifter, inte av vaccinet. Och peppar peppar ta i trä...(åååh vad jag har längtat efter att få använda den gamla klyschan!) nu, tio timmar efter sticket känner jag fortfarande inte ett dugg. Det gör inte ens ont i vänsterarmen. Det säger ju precis alla att de får. Har jag lepra? Är jag avlägsen släkting med dinosaurierna från Jura-perioden och har ovanligt tjock hud? Eller är jag en ödla från tv-serien "V"? Frågorna är många. Svaren är få. Som vanligt.

  

Kvällen har ägnats åt att se sista avsnittet av "Morden". En fantastiskt bra serie i sex delar som jag har följt, även om jag har somnat några gånger. Slutet och upplösningen var oväntad och det hela var skickligt ihopsnickrat. Bra skådespelare gjorde inte saken sämre. Får ni möjlighet att se den i repris, köpa en eventuellt kommande box eller om det finns möjlighet att se den på Svt Play, kan jag varmt rekommendera den.



Sen fick jag äntligen tid att försöka installera min frus reparerade dator. Det gick åt pipsvängen. Har gjort allt jag kan göra. Datorn går igång, men då börjar skärmen krångla. Den lyser några sekunder, sen slocknar den och pekar långfinger åt en med texten "No signal". Vaddå "No signal" Alla jäv..alla sladdar sitter som de ska. Datorer är ju så fiffigt gjorda så t.o.m. en idiot, som jag, knappt kan misslyckas att koppla ihop allting. Hm...men jag har givit upp för kvällen. Det här får Hassan fixa. Han ska kontaktas imorgon. Har letat på nätet efter info och det kan bero på lite olika saker, och troligt är att felet INTE sitter i skärmen utan i datorn, som Hassan har plockat ihop.



Nu ska jag inte pina er längre. Vi får väl hoppas på återseende imorgon!


Utslängd

Idag har det hänt stora saker i världen. Det jag kommer ihåg från dagens läsning av diverse tidningar är:

1. Ronaldo gör 3000 situps om dagen. Waauuw! Vad är det för märkvärdigt med det? Det gör jag också! Kanske 4-5000 per år faktiskt........VA? "per dag"??? Jaha...ok...ja..det var mycket! Hur hinner han med det? Måste ju ta halva dagen att göra 3000 situps. Om han inte gör såna där fusk-situps dvs bara vickar lite på huvudet och gör dem blixtsnabbt. Och vad ska det vara bra för? Han spelar ju fotboll och ska vara bäst på så mycket annat än att vara superstark i magen. Dessvärre kan jag ju inte klanka på att han inte är bra på något annat än att vara stark i magen. Han är ju fullkomligt superkomplett denne spelare förutom att han verkar arrogant och otrevlig. Jag skulle inte bjuda hem honom på middag en lördag. Jag tror inte han skulle komma heller för den delen. Jag kan till och med sträcka mig så långt att jag tror inte ens han skulle svara om jag bjöd in honom. Men stark i magen är han hursomhelst.

 Om nu någon kvinna läser denna blogg bjuder jag på lite ögongodis - Ronaldo - 3000 situps per dag.......

Innan jag fortsätter med dagens stora nyheter måste jag bara berätta om en sport där det är bra att vara stark i magen. Under gymnasietiden fick jag för mig att jag skulle börja träna karate. Det var ju stentufft tyckte jag och det dröjde inte många träningar förrän jag hade beställt en sån här vit dräkt/pyjamas att ha på mig på träningarna. Vad hjälpte det? Jag var ju fullkomligt oduglig på de moment där det gällde att vara vig och sparka högt. Medan andra nybörjare med lätthet efter några månader kunde slänga iväg foten i huvudhöjd på sina motståndare, stod jag och sparkade i höfthöjd mot mina träningsmotståndare. Inte ens då - i unga år - var jag vig. Jag hade till och med problem vid den inledande samlingen när man skulle sitta, med benen bakåt, på sina hälar, att ens klara detta enkla moment. Den enda behållningen jag hade av mitt halvår med tuff karateträning var att jag lärde mig räkna till tio på japanska. Men (tappar tråden/spåret hela tiden ikväll) dit jag ville komma var: Det är bra att vara stark i magen när man tränar karate - och säkert andra kampsporter också. Man fick ju slag och sparkar i magen så det stod härliga till.

 Ungefär så här löjlig såg jag nog ut.......

Men nu var det ju sammanfattningen av de stora nyheterna jag höll på med:
2. Ett hus i London är till salu. Inget konstigt i sig med det och huspriserna i London är ju skapligt upptrissade men det som är anmärkningsvärt med det här huset som är till salu är att det är 170 cm brett!!!!!!!!! Det ligger där, inklämt bland andra mer "normalastora" hus. Tydligen är det fyra våningar plus källare och boytan (om man nu kan tala om "boyta" i ett hus som är 170 cm brett!?) är på dryga 90 kvm, fördelade på alla dessa våningar. Utropspriset är 6 miljoner kr och mäklaren säger att det inte lämpar sig för en barnfamilj utan man bör helst bo ensam där, möjligtvis kan det fungera om man är två st också........ Tack för upplysningen mäklaren! Tänk att flytta in där med tre fruar och ett barn...eller som mer brukligt är, en fru och tre barn. Det hade blivit trångt och rörigt tror jag.

 Londons smalaste hus - 170 cm brett!!!

3. Vita huset har haft problem med objudna gäster. Genom årens lopp har det tydligen skett ett par gånger, men nu senast var det ett objudet par som smet förbi alla säkerhetskontroller när Barack hade en tillställning för Indiens premiärminister. Tydligen hann de mingla runt lite med de inbjudna gästerna innan deras tilltag upptäcktes och de blev utkastade. Paret skröt sen på Facebook om sitt tilltag och enligt uppgift drömmer paret om att bli reality-tv-stjärnor. Hm, det är som en magnetisk kraft som jag inte rår över själv, men jag kan inte låta bli att dra paralleller med sånt jag varit med om själv. Smita in-och bli utkastad har jag också varit med om några gånger, dock inte på senare år, utan kanske mer när man var 20-25 år. Eller inte så mycket "smita in" utan kanske mer och oftare "utkastad". Utkastad av diverse orsaker/anledningar som jag tyvärr är förhindrad att delge er, just nu och här. Jag kan ändå berätta om ett tillfälle på Snäck som ligger några km norr om Visby. Jag vet inte hur det är nuförtiden på Snäck men på 80-talet hade man en populär nattklubb/diskotek där, och det kändes som det var ett av de hetaste ställena man kunde tillbringa en afton man ville ha lite kul. Och som jag nämnde ovan kan jag tyvärr inte delge er varför jag blev utslängd, men utslängd blev jag. Och det var ju lite trist att stå utanför och veta att alla andra där inne hade skitkul. Jag kunde ju inte ställa mig i kö och försöka komma in igen. Fadde-typerna som var dörrsluskar kände säkert igen mig trots att de hade mer muskler än hjärna. Vad göra? Jo, jag började traska runt hela Snäck-komplexet och hittade en baksida av Snäck som hade typ en lastbrygga för varutransporter, och några järndörrar som man säkert kunde passera, om man hade nyckel. Om inte någon av dörrarna var olåsta. Döm om min förvåning när jag känner på dörrarna och hittar en som är olåst. I min förvåning traskar jag genom en smal korridor där det finns köksregioner på ena sidan och där jag anar att personal håller på och lagar mat. Jag tittar inte så noga utan traskar på snabbt för att komma till slutet av korridoren. På något sätt lyckas jag med att ta mig in på själva Snäck igen bland festande människor och hittar mina vänner som tror att de ser i syne. "Hur kom du in igen???" Det värsta var bara att dörrsluskarna var flera än de få som stod i dörren. Det var några som patrullerade inne i lokalen också. Detta hade jag förbisett. De fick givetvis syn på mig, "VAAAA!? Hur faaaan har du kommit in igen???" Något bryskare än första gången blev jag förnedrad och utslängd på nytt. IQ-dörrsluskarna var dock inte så intresserad av att verkligen få reda på HUR jag hade kommit in igen, utan var mera intresserade av att själva utslängningen skulle ske under så förnedrande former som möjligt och med så mycket publik som möjligt. Så de hade ju ingen aning om min "köksingång" från baksidan. På't igen. Gick omedelbart till min olåsta dörr. Traskade genom korridoren, och var ute i folkhavet igen. Nu visste jag ju att dörrsluskarna var på hugget och försökte hålla en låg profil, så gott jag kunde. Nu borde ju dörrsluskarna fattta att jag var en motståndare att räkna med. De hade dock inte fattat hur jag kom in efter utslängning nr 1, och måste ha känt att något klickade i deras rutiner när jag trots utslängning kunde återkomma så där utan några problem. Jag var helt enkelt tvungen att försöka hålla alla ögon jag hade öppna. De kunde dyka upp närsomhelst. Ingen plats kändes säker. Varken dansgolvet, bardisken eller toa. Tillslut sprack bubblan. "vaaaaaa i helvittte, han är inne igen????? Trodde jag skulle bli nedburen till Snäcks nedre katakomber för ett regelrätt Pol Pot-förhör. Men dörrsluskarna tänkte inte så långt, om de tänkte alls. De var mer inne på att göra en så publikfriande utslängning som möjligt. Ja, så slutade den kvällen. En totalt ointressant historia från min ungdom som jag inte kunde undvara er, apropå att bli utslängd. Tur att man har blivit äldre och förståndigare?, och inte utsätter sig för så mycket äventyr längre.....


Snäck                              Dörrslusk          Pol Pot

4. Läste också igår i tidningen om ett par som hade gift sig. Precis när prästen hade förklarat dem som man och hustru tog brudgummen upp sin mobil. Han skulle bara uppdatera sin status på Facebook - att han hade gift sig. Prästen och bruden verkade stå ut med brudgummens tilltag och bröllopsgästerna tyckte tydligen det var småskojigt. Fantastiskt! Det är världen 2009 i ett nötskal! Alltid uppkopplad, alltid on-line, alltid på, aldrig av. Bra eller dåligt? Döm själva! Själv har jag inte tid att döma. Jag känner att jag håller på att få ett plötsligt anfall av narkolepsi, vilket innebär att man somnar plötsligt närso

 Sova, klart överskattat! Eller underskattat! Eller båda?


Heart & Cherry

I fredagens blogg ställde jag en fråga: "Citat från början av 80-talet av någon/några. Vem? Först inskickat rätt svar på "kommentar" vinner en weekend i Hässelby med mig som arbetsledare vid grävning av skyttevärn (dränering). Kost o logi ingår. Ev vinstskatt bekostas av vinnaren.

Tänka sig, jag har fått in ett svar från "Mr B". Och det rätta svaret är Gert & Jerry. Nu vet jag inte exakt vem som döljer sig bakom signaturen Mr B, men jag anar vem. Mr B verkar dock inte intresserad av att gräva skyttevärn hemma hos mig utan har "skänkt sitt pris till Radiohjälpen, plusgiro 90 1950-6". Jag tycker det var fint gjort av Mr B! En fin gest som jag applåderar i min ensamhet här på min blogg-kammare.

 Den hemlighetsfulle och mystiske "Mr B" vann förra veckans tävling.


Nu är det ju inte alla som vet vem G & J är/var, som var det rätta svaret i förra veckans blogg-fråga. Vi talar om ett legendariskt tvillingpar, årgång -65, från Visby. Eftersom jag nästintill numera slaviskt försöker följa PuL - Personuppgiftslagen ska jag kanske genast sluta att kalla dem vid deras rätta namn. De eller någon annan kan ta illa upp, och jag hamnar i klistret. Nej, jag kallar hädanefter G & J för...låt oss säga Heart & Cherry. Detta legendariska tvillingpar tillhörde under uppväxten kanske det mest mytomspunna tvillingparet som överhuvudtaget existerade därute på ön i havet. Det finns så många historier om Heart & Cherry att det nästan har tenderat att bli osanna skrönor runt dem, och alla deras gärningar under uppväxten. Det finns material till minst en bok. Men den boken är det inte meningen att jag ska skriva. Jag har några vänner som sitter på de flesta stories runt Heart & Cherry, och jag ska inte beröva dem nöjet och stjäla bokskrivandet. Jag ser fram emot den boken och kommer givetvis att både köpa och läsa den.

Heart & Cherry hade det inte så lätt under uppväxten. De höll sig för sig själva och tyvärr, för deras skull, var de flesta ganska elaka mot dem. Men barn är elaka, och hittar lätt sina offer. Heart & Cherry blev offer för mångas försök att plocka hem enkla gratispoäng i strävan att samla ihop lätta popularitetspoäng. Till och med lärare försökte plocka enkla popularitetspoäng när de insåg att Heart & Cherry var tacksamma offer för detta. Den stentuffe lille gympaläraren på gymnasiet som skorrade på småländska  - eller nå't - konstaterade på första lektionen att Heart & Cherry var väldigt lika och skulle bli mycket svåra att skilja på. Till hela klassens skadeglädje sa han brutalt vid den första gympalektionen, "Jag får slå in käkbenet på en av er så jag kan skilja på er". Jag själv höll mig för det mesta ganska neutral och jag tror inte att Heart & Cherry upplevde mig som något större hot. Vid ett tillfälle begick jag dock en dumhet, som jag så här långt efteråt kan ångra. 1982. Återigen första året på gymnasiet. Säveskolan. Vårterminen lider mot sitt slut. Betygen är satta. Våren har spruckit ut rejält och vädret är fantastiskt. Gymnastiklektion återigen, men nu nio månader efter gympaläraren hotade att slå in käkbenet på antingen Heart eller Cherry. Vår brutale gympalärare skulle hitta på något lättsamt på terminens sista lektion och vi fick gå utomhus och pröva på diverse gotländska lekar/sporter. Vi blir indelade i olika grupper. Jag och några andra hamnar i samma grupp som Heart & Cherry och vi kommer till stationen där vi ska pröva på varpa. Varpa är ju inte någon jätteupphetsande sport och som 17-åring var man tämligen ointresserad. Vi står där tafatt och oinspirerat och väntar på att en och en i gruppen ska kasta iväg sin varpa. Jag får då ett plötsligt ryck när jag ser Hearts (eller om det var Cherrys?) huva på munkjackan, tar min varpa och stoppar den i huvan på munkjackan. Heart (eller om det var Cherry?) får ett fullständigt tuppjuck-raseriutbrott och börjar förtvivlat böja bak och fäkta med sina armar och händer för att avlägsna varpan som jag lagt i hans munkjacke-huva. Jag som från början inte planerat min illgärning, och tyckte att tilltaget var tämligen oskyldigt, börjar nu så sakteliga inse att jag kanske har gått för långt. Börjar överväga att hjälpa Heart (eller om det var Cherry?) att få bort varpastenen från munkjacke-huvan. Men jag hör ju samtidigt att de andra i gruppen skrattar. Jag har alltså på sämsta tänkbara sätt och för ovanlighetens skull utnyttjat Heart & Cherry för att skaffa mig några lätta poppis-poäng. Jag faller därför in i övriga gruppens skrattattacker åt Heart (eller om det var Cherry?) som alltmer vansinnigare försöker få tag i varpan som ligger tryggt i munkjacke-huvan. Tillslut har jag för mig att Cherry (eller om det var Heart?) kom till undsättning och hjälpte Heart (eller om det var Cherry?) att få väck varpastenen från munkjacke-huvan. Heart (eller om det var Cherry?) är nu fullkomligt tok-vansinnig på mig. Ilskan lyser i hans ögon, och plötsligt är det ingen runtomkring mig som skrattar längre. Inte jag heller. Heart (eller om det var Cherry?) siktar på mig med varpan som om han ska kasta den i huvudet på mig. MEN, som tur är och då hade jag ju inte suttit här och berättat detta 27,5 år senare, hejdar sig Heart (eller om det var Cherry?) och kastar varpastenen framför fötterna på mig med kommentaren "Stick din kroknäse!" Jag överlevde. Men förtjänade kanske något värre än att bli kallad "kroknäse"? Detta var kanske inte den roligaste historien om Heart & Cherry, men en av de få som jag kom att bli inblandad i. Vi får se om jag har någon annan Heart & Cherry-historia på lager vid senare tillfälle. Läser du det här Heart (eller om du är Cherry?), förlåt mig! Det var dumt av mig! Jag är inte så smart idag heller, men var det definitivt inte när jag var 17.



Och när jag ändå är inne på temat förlåt, så måste jag be Johan Ohlander om ursäkt för att jag stack en blyertspenna i din arm på en mattelektion i 7:an! Jag vet inte vad som flög i mig och jag hoppas du har fått ut udden! Om du Johan, eller någon som känner dig läser detta hoppas jag att ursäkten når fram.



Oj, två förlåt på en och samma gång. Snart blir jag religiös tror jag.

Och  när jag tänker på högstadiets matte-lektioner så tänker jag osökt på den mattelärare vi hade då. En liten kort man som nästan såg ut som en mexikan, eller inka-indian. Men han var ju gotlänning, ut i sina matematiska fingerspetsar dessutom. Hursomhelst, vi kan kalla honom Don Pedro. Kring Don Pedro fanns ett rykte. Ett mycket elakt rykte som spreds på Solbergaskolan, från klass till klass, från årgång till årgång. Ja alla visste att det med största sannolikhet var så att Don Pedro hade figurerat på ett flertal bilder i en porrtidning i slutet av 60-talet. Någon kände någon som hade hört av en kusin som hade en granne som hade tidningen - typ -, där Don Pedro var med i en porrtidning. Detta var ju otroligt!!! När jag idag på 00-talet jämför med hur barn är i skolan idag, jämfört med då på 70-talet är känslan att vi inte var så kaxiga på den tiden som man är idag. Ingen sa givetvis till Don Pedro om hans eventuella medverkan i p-blaskor. Nej, det var bara sånt man stod och skvallrade om i någon korridor. TILLS den dagen, när någon, någon väldigt modig hade gått fram till svarta tavlan, precis innan lektionen började och alla elever hade gått in och satt sig och Don Pedro inte hade dykt upp ännu, och skrivit "PORRKUNGEN" stort, versalt över HELA svarta tavlan. Alla "dog" av spänning. Hur skulle Don Pedro reagera? Skulle han få ett mexikanskt utbrott och seriemörda hela klassen. "Man kunde höra en knappnål falla", när Don Pedro tassar in i klassrummet, ser vad som står på tavlan, tassar lite snabbare fram till tavlan och suddar ut "PORRKUNGEN" utan att säga ett ord om detta. "Jaha, o då foortsätta' vi räkne där vi var!" Ett av högstadiets mest adrenalinframkallande ögonblick!

 En helt annan porrkung - Berth Milton
 Solbergaskolan Visby.

I morse körde jag bil halva vägen till jobbet, parkerade vid Brommaplan för att åka t-bana sista biten. När jag närmade mig Brommaplans t-banestation är det någon som står och spelar ett vemodigt saxofon-solo i måndagsmorgonmörkret!!!!! Jag uppskattar musik av alla de slag. Men en måndagmorgon, när jag dessutom nästan försovit mig vill jag inte höra vemodiga saxofon-solon.



Oj! Klockan börjar bli hotfullt mycket. "Jaulgreisns dag" börjar lida mot sitt slut. Får nog avsluta bloggandet för denna gång. Ha en skön natt och dröm något trevligt!

 

 

 


Dampjuice

Sömnigt värre var det i morse. Men det är straffet. Straffet för att man håller sig vaken på natten. Efter en lång frukost blev jag dock tämligen aktiv, och fick husets toaletter och badrum i skinande skick. Städa toalett är givetvis skit-trist! Men man mår bra av att se skillnaden före och efter.

 Apropå toastädning - annorlunda urinoar.

Mina tjejer kallar en speciell sorts juice för Damp-juice. Varför det undrar man då kanske? Jo för att "den innehåller så många olika sorters frukt så man får damp när man ska hålla reda på vilka frukter det är". En helt logisk och rimlig förklaring! Hemma hos oss är det därför helt naturligt att man skriver "Damp-juice" på inköpslappen när man ska åka och handla. Lika naturligt som man konverserar med varandra när man är och handlar, "Har du tagit Damp-juice?" Undrar vad folk tror när de hör en???

Damp-juice

Några har redan hört att dagens händelse var den teckning jag fick i namnsdagspresent av sonen. Teckningen föreställer mig och en psittacosaurus och han har skrivit "Jag älsgar dejj". Vi läser en dinosauriebok för närvarande men har fått en total hang-up på just psittacosaurusen. Och det är dessutom ruggigt roligt att säga psittacosaurus. Man blir på bra humör och känner sig genast upprymd om man avlossar ett par psittacosaurus i snabb följd.

 Psittacosauros

Idag var vi och såg på ena dotterns innebandymatch. Tyvärr förlorade Hässelbys F96-lag mot Bele Barkarby med 1-3. Bele Barkarby var snäppet bättre och resultatet var rättvist. Tjejerna har aldrig vunnit mot Bele Barkarby utan spelat oavgjort som bäst, enligt dottern. Idag hade vi hoppats på första vinsten mot dessa duktiga tjejer men det ville sig inte riktigt idag heller.

 Psittacosauros igen!

Sonen har i vanlig ordning varit på scouterna. Idag fick de baka pepparkakor. Gissa vad han bl.a. gjorde för pepparkaka? Givetvis! En psittacosaurus. Vad annars!!!

Börjar också inse att det nog inte blir någon mer cykling i år. Har inte cyklat till och från jobb sen slutet av oktober, och även om det inte är så kallt så är det mörkt, trist och eländigt. Bättre att lägga ner helt och hållet och se till att bli sugen till våren igen. Jag kastar in handduken och går och köper ett månadskort på SL imorgon bitti. Nu när jag ser det nedskrivet så känns det definitivt. Så får det bli.

 Kanske börjar cykla enhjuling till våren.....NÄÄ, skulle inte tro det!

Nä det här blev ett osedvanligt "lamt" blogginlägg. Jag tror jag får avsluta nu och satsa på en bättre blogg imorgon. Om bara inspirationen och lusten infinner sig. Ha en skön söndagkväll och fira Finlands nationaldag lugnt!

 Undrar om finnarna har badat mycket bastu idag på sin nationaldag?

Lördag

Denna dag började med att jag nästan höll på att försova mig. Min äkta hälft kom in och påpekade bryskt att jag och sonen kanske borde stiga upp om vi skulle hinna åka på fotbollsträning. Det är vid såna tillfällen man hoppar upp som en raket ur sängen. Förlorad tid måste tas igen. Jag som har levt nästan ett halvt sekel förstår väl ungefär vad man hinner med på begränsad tid. Värre är det för en 7-åring. Jag vet inte ens om han förstår vad ordet "bråttom" innebär. Verkar inte så i alla fall. "KAN DU SKYNDA DIG!?" Till svar får man en oförstående blick som säger "Ärru dummmm i huvet din stressade jävel!?" Stressigt blev det men vi hann. Och vi var nästan sist till träningen men det blev bra ändå. Gynnsam väderlek innebar att vi slapp gå in i den trånga gympasalen. Bara att bre ut sig på stor konstgräsplan. Underbart! 14 lördagmorgonystra killar närvarade vid träningen och även om de emellanåt var okoncentrerade, ofokuserade och tjafsiga så blev det en bra träning.

Därefter vidare till nästa anhalt i tillvaron. Veckans minst upphetsande inslag - STORhandling. Usch! Inte kul! Som tur var hade jag lämpat av äkta hälft och ena dottern innan fotbollsträningen, så de var nästan klara när jag och son anlände till platsen för veckans minst upphetsande inslag. Hela företeelsen storhandling är traumatisk och kan delas in i tre faser. Först är det momentet att bestämma vad man ska äta en vecka framöver. Nu har jag och äkta hälft tämligen stor rutin på detta och dessutom är det så praktiskt att hon till vardags äter en sak, medan jag och våra barn äter något annat. På fredagar och lördagar brukar vi dock försöka komma fram till en rätt som alla kan äta. Åsikterna kan givetvis gå isär och det kan bli en del diskussioner. När väl den kommande veckans matsedel är fastlagen så återstår att skriva upp alla saker som ska inhandlas. Vissa saker vet man direkt att "det där har vi inte hemma så det skriver jag upp" medan andra saker är sånt man kanske har hemma och måste kolla upp, gräva i frysar eller förråd, innan man kan fastslå om det är en artikel som måste inhandlas eller inte. Det tredje och sista OCH VÄRSTA momentet är givetvis att genomföra storhandlingen. Trångt, stökigt, traumatiskt och ett j-a elände är det att storhandla. Gillar det inte alls men inser att det måste göras.

Idag skjutsade jag runt på ena dottern. Hon har fått stick-dille och med en gång när hon satte sig i bilen tog hon fram sin stickning och satt med sina halvmeterlånga stickor i passagerarsätet och stickade. Jag fick inom mig en skräckbild av att vi krockar, airbagen på passagerarsidan utlöses och hon får en sticka i ögat, eller halspulsådern, eller något annat känsligt ställe. Jag redogjorde skräckscenariot för henne och, vips var stickningen nestoppad i en kasse. Pust! Skönt!

 

Hassan var frånvarande när jag kom för att hämta datorn. Hade han tagit en ledig dag eller var han bara på lunch? Inte vet jag? Jag fick hjälp av Mohammed i alla fall. Mohammed var dock tvungen att ringa Hassan och stämma av innan han lämnade ut datorn som har reparerats. Har inte kopplat in än så jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. 

Såg ni "På spåret" igår? Jag vägrar att se Idol och föredrar På spåret. Nya programledare och jag tyckte att de skötte det bra! Ingvar kändes lite som han hade kört fast i samma hjulspår. Samma gamla skämt - "jag kan inte sjunga" Hahahahaha. Hellberg är en rolig prick men efter 79 säsonger kan man honom utan och innan. Kristian och Fredde gjorde bra ifrån sig tycker jag. All heder ska de ha!



"Det är tur att  man inte är tjej...för när man ska föda barn får man panik". Just så sa min 7-åring idag. Han hade tydligen sett delar av en förlossning på tv och tolkade den födande kvinnans smärtor i samband med födandet som "panik". Man får höra mycket av en 7-åring...både bra och dåliga saker.



Såg Ace Frehley på tv ikväll. Förutom att han hade svårt att prata, överhuvudtaget, sammanhängande så blev jag mest fascinerad av hans blåa nagellack. En gammal gitarrhjälte uppträder i tv med blått nagellack, och han är typ 60 bast. Det är både stort, fascinerande och samtidigt lite skrämmande på samma gång. Jag vet inte riktigt vilken sida jag ställa mig på.



Jag säger som döttrarna. "Vet du vad noll gånger noll är....SÅÅÅ mycket bryr jag mig!" Japp, så är det. Det blev en lördagsblogg i alla fall. Trodde jag inte. Brukar slockna. Men ikväll, är jag som ett brandlarm!!!


Freeeeedag

I morse när jag vaknade studsade jag upp ur sängen. Händer inte varje vecka men imorse hände det. Hur förklarar man sånt? Det går inte att förklara. Eller, citat: "De går inte ooo foklare". Citat från början av 80-talet av någon/några. Vem? Först inskickat rätt svar på "kommentar" vinner en weekend i Hässelby med mig som arbetsledare vid grävning av skyttevärn (dränering). Kost o logi ingår. Ev vinstskatt bekostas av vinnaren.



Apropå att gräva skyttevärn. När jag anlände till jobbet i morse var det ett jävla liv. Typ värsta borren som höll på att låta i 290 deceibel bara man klev in genom porten från Kungsgatan. Fattade först ingenting eftersom jag höll på att genomgå en förvandling från varulv till fredlig försäkringstjänsteman. Hursomhelst, det lät som bara djävulen, och jag skruvade upp mp3:n på max för att slippa höra eländet. När jag väntade på hissen kom jag ihåg att vår hyresvärd fått hybris och precis har börjat bygga en fallos-symbol på innergården, i form av en glaspelare som ska innesluta ett antal konferensrum/arbetsyta, sju våningar upp i luften, på världens i särklass tristaste innergård. Javisst, det var därför det lät så INNNNN I HELVETE! När jag kom upp på mitt våningsplan gick jag direkt och kollade hur det kunde låta som det gjorde. Det var värsta krigszonen på en arbetsplats mitt i Sthlm City. På innergården stod en hörselkåpsförsedd lirare och körde med joysticken till en robot - i form av en dunkdunkdunkdunkdunk-grej, som bilade sönder betong-golvet på innergården. Fantastiskt! Fantastiskt nedbrytande att lyssna på. För min del hade gärna vår hyresvärd med storhetsvansinne fått skita i att bygga den där fallos-symbolen, i form av en glaspelare. Jag har suttit i huset i 14 år, och det har fungerat alldeles utmärkt utan fallos-symboler på den där trista gården. Vad ska man med fallos-symboler till? Jag bara undrar?

 Fallos-symboler. Vad ska de vara bra för?

Jag har en förkörlek för felhörningar. Tycker det är J-Ä-T-T-E-K-U-L när människor missförstår varandra bara för att hörseln spelar dem ett spratt och gör så man hör helt fel. För en tid sen förklarade jag för min fru på telefon: "Jag ska sitta med en revisor på förmiddagen". Hon hörde givetvis fel och hennes motfråga löd: "Vilken jävla Lovisa???"
Under årens lopp har det passerat en massa felhörningar. Under gymnasietiden fanns det en jämnårig kille som kallades "Stiiiiiva". Av någon outgrundlig anledning diskuterade jag och en kompis hockey-spelaren Tomas Sandström. Ni vet han som spelat i en 7-8 NHL-klubbar och alltid hade 28 på ryggen, och var ganska hårdför på isen. Hursomhelst, när jag och kompisen diskuterade Tomas Sandström så sa min vän "Han är värre än Stiiiva". Just då, vid det tillfället, tänkte jag inte så mycker mer på det. Men något år senare så tog jag upp saken, eftersom jag funderat och funderat på det hela och tänkt klart. Stiiiiva verkade ju vara en schysst kille? Hur kunde han jämföras med den råbarkade Tomas Sandström? Jag fattade inte? Så jag frågade. Vi diskuterade vår ordväxling som hade ägt rum några år tidigare och kom tillslut fram till att ha inte alls hade sagt "Han är värre än Stiiiiva" utan faktiskt sa "Han är världens diva". Innebörden blev lite annorlunda. En rock-klassisk radiokanal har på morgnarna ett stående inslag som heter just "Felhörningen". Där får man varje morgon höra mer eller mindre bra felhörningar inom musikens område. Den absoluta jättefavoriten är någon som, som lite grabb, hade uppfattat Ramones "Sheena is punkrocker" som "Kinaris o pannkaker". Det är nog den ultimata felhörningen. Har inte hört någon som är bättre egentligen. Sen finns det givetvis andra klassiker. "I got my first real six-string" - "I got my first real sex dream" eller "Vi ska dansa i neon" - "Vi ska dansa in i ån". Eller REMs "Thats me in the corner" som felhörts till "Let's pee in the corner" eller Beatles "She's got a ticket to ride" förvanskas till "She's got a chicken to ride". Ja det går att fortsätta hur länge som helst. Felhörningar i musik är ett oändligt ämne som aldrig tar slut. Den radiokanal jag lyssnar på hade i alla fall utsett tidernas felhörning häromsistens. Vi talar inte någon favvo-artist så men felhörningen i sig är fantastisk. Kate Ryans - Desenchantee. Jag bifogar ett youtube-klipp som är hel smockfyllt med felhörningar vilket exemplifieras av den svenska texten till, och är riktigt roligt. Om man bara lyssnar på låten som sjungs på franska kan man efter 2.10 i låten uppfatta "Tjenna Uffe, nu ska bögarna tas". Men i bifogade klipp så har man en helt annan tolkning av det som sjungs. Lyssna, blunda och döm själva!





Måste erkänna att jag blev lite hög idag efter lunchen. Inte för att jag var på plattan och tjackade prylar utan för att jag gick och tränade och svettades rejält. Endorfinerna frigjordes och jag blev hög på dem. Härlig känsla som gjorde att jag svävade på moln hela fredageftermiddagen.

 Endorfiner - schyssta prylar!

För övrigt kan jag bara säga, trevlig helg! Hoppas ni har något vettig er för. Sitter ni och läser min blogg och inte har något vettigt att göra kan jag bara beklaga. Finns ju roligare saker här i världen att sysselsätta sig med än att läsa en udda varelses blogg. Men om ni ändå kommit hit, läst klart, bestämt er för att läsa till punkt, så vill jag tacka er för förtroendet och att ni står ut med mitt dravvel. Ni läser av fri vilja och har ni kommit hit så är det lika bra att ni slutar. Jag går på tomgång och försöker bara förhala slutet så det inte ska bli för abrupt. Bara en massa utfyllnad utan någon som helst orsak. Det är helt värdelöst och utan någon mening eller baktanke. Men ändå, har ni stått ut så här länge så ska jag nu befria er. Nu kan ni sluta läsa för nu slutar jag skriva.
God natt!
Trevlig helg!

Psittacosaurus

Psittacosaurus! Vet ni vad det är? Det visste inte jag heller innan ikväll. Nu vet jag. Försök att säga Psittacosaurus snabbt tre gånger, samtidigt som ni skakar lite maniskt på huvudet. OCH när ni har tränat in det, så det blir riktigt trovärdigt så gör ni likadant när ni kommer till er arbetsplats imorgon och någon säger "God Morgon!" till er. PSITTACOSAURUS, PSITTACOSAURUS, PSITTACOSAURUS.

Den här dagen började med att vara riktigt kall och frostig. Fullmånen dolde sig bakom mörka  moln, men jag anade den. Den fanns där. Den hotade att bryta genom molnen. Kände hur det började knaka i mitt tandkött och jag morrade inom mig, men tack vare molnen som nästan dolde hela fullmånen lyckades jag hålla DET tillbaka och jag kunde fortsätta min kommunala resa mot min arbetsplats. 



Men jag kom inte så långt och det var inte så upphetsande att komma till Vällingby t-bana och konstatera att gröna linjen i stort sett stod helt still. Som vanligt bristfällig information. "Tekniskt fel mellan Hötorget och Medborgarplatsen och kraftiga förseningar". Det är liksom inte det jag vill veta när jag kommer till en t-bana vid 7-rycket på morgonen samtidigt som det är 4 minus. Jag vill veta hur länge de tror att stoppet är och när tågen kan börja rulla. Sedan något år finns SL:s resegaranti. Den innebär att riskerar man att bli mer än 20 minuter försenad kan man ta taxi, skicka in kvittot till SL och få pengarna för taxiresan tillbaka. Jag gjorde det en gång förra året. Samtidigt är det ett lotteri. Lämnar jag perrongen för att försöka få tag i en taxi börjar kanske tågen rulla en minut efter jag gått därifrån. När jag kommer till taxikön på Vällingby busstorg klockan 7 en torsdagmorgon är det kanske inte samma tillgång på taxi som efter en konsert på Globen. Jag chansade och stod kvar. Efter en kvart kom ett tåg, som förstås blev smockfullt med en gång. Jag lyckades få ett säte att sitta på medans halta, lytta, handikappade och pensionärer fick stå. Tågresan började bra men vid Ängbyplan blev det tvärstopp. Där stod vi i 20 minuter medan den kvinnliga tågföraren försökte på alla sätt hålla humöret uppe, med att trösta oss i mikrofon. Men hon visste inte när vi skulle kunna börja rulla igen. Det visste hon inte. Nä, hon hade faktiskt inte den blekaste. Men tillslut, efter ca 20 minuter så rullade tåget igen, och vid halv 9 var jag framme på jobbet. Ska inte klaga! I-landsproblem! Men jag tycker ändå att SL skulle försöka förklara och berätta mer i högtalarna VARFÖR det är stopp. Säg att det är en olycka om någon begått självmord. Säg att växelspänningsspårgeneratorndrivkamremsaxelnhelvetet som är helt driven av en data-processor, eller vad det nu kan vara, har pajjat och därför går inte tågen. Och vi TROR, jag upprepar, VI TROR att det här kanske kan ta en 20-30 minuter att fixa. Informera mera så man slipper att leva i ovisshet!



På SATS Hötorget dit jag ibland går på luncherna för att trimma min alltmer åldersdigna kroppshydda är det någon som har rosa foppatofflor. Man ställer sina ytterskor precis innanför ingången för att inte dra in skit i lokalerna. Varje gång jag kommer dit står det ett par rosa foppatoppflor i storlek 46, typ. Jag undrar så vems det är?

 Men de jag brukar se är i storlek 46



    Om Anna Anka var "snackisen" för någon månad sen så är väl senaste veckans snackis Tiger. Tiger Woods. Har han varit otrogen? Slog Elin honom med en golfklubba? Var det en järnfyra eller helt enkelt drivern? Eller är det bara illvilliga rykten som florerar så kvällstidningarna ska ha något att sälja lösnummer på. Fick Tiger kanske sina skador vid krocken? Och han kanske aldrig har varit otrogen? Eller är det så att Tiger brukar slå Elin? Elin kanske bara slog tillbaka? Eller är det någon av Tigers flickvänner som har slagit honom? Och Elin tycker synd om honom? Och Jesper Parnevik blandar sig i det hela och tar sin f.d. barnflicka Elins parti. "Hoppas hon använder en järntrea nästa gång" Tycker kvällstidningsjournalistik är bedrövlig ibland. Samtidigt som 5000 pers har dött i en jordbävning någonstans i världen har kvällstidningarna istället något om Big Brother-Linda på löpet, typ. Men Jesper Parneviks uttalande läste jag i DN, så lite seriöst får man kanske ta på hela historien.

 Artar sig nästan till ett triangeldrama!

Min son ska ha gått in på sin största storasysters sovrum i morse, väckt henne med orden "YOU MOTHERFUCKER!" Ska jag skratta eller gråta? Ska jag vara stolt eller ledsen? Ska jag ringa BUP eller ta med honom på Gröna Lund? Vid kvällens förhör i samband med måltid hade den misstänkte förövaren inget att säga till sitt försvar. Han hålls nu i husarrest under den fortsatta utredningen. Troligtvis kommer han att få gå till skolan imorgon, men med elektronisk fotboja.

 Fula ord, i synnerhet FÖR fula ord ska användas med måtta. Åtminstone av en 7-åring.

PSITTACOSAURUS, PSITTACOSAURUS, PSITTACOSAURUS.

För någon dag sen satt jag och överhörde en okänd kvinnas mobiltelefonsamtal på t-banan. Hon var väl sisådär en 20-25 och jag förstod på samtalet att hon diskuterade förhållanden med sin kompis. Det var det gamla vanliga jamset, och inte helt lätt att hänga med förstås eftersom jag bara hörde henne, inte den hon pratade med. Hursomhelst började hon berätta om en tjejkompis till henne som tydligen var "bränd" efter tidigare förhållanden. Kompisen hade ganska nyligen träffat en ny kille, men eftersom hon var "bränd" sa hon "Han säger att han är tillsammans med mig, men jag känner att jag inte är tillsammans med honom"...Eeeh, ok, ja så kan det förstås bli. Finns ju många varianter av ett förhållande, men det där lät fascinerande tyckte jag.

 Nej, man är inte stalker för att man lyssnar på andra som pratar i mobil på t-banan!

Detta samtal berättade jag om på arbetsplatsen idag när vi hade eftermiddagsfika. Min berättelse ledde så småningom in en av mina kollegor som kom med en strålande idé, nämligen att man skulle starta en mansuthyrning. Min kollega verkade känna sig manad att ta ansvaret för denna mansuthyrning och hon frågade direkt mig och en manlig kollega om vi var intresserade av att hyras ut. "Självklart! Vi ställer upp!" Nu börjar ni säkert tänka snusksnusksnusk, men det är inte det det är tal om. Nej, min kollegas idé var att kvinnor som behövde en man att ta med på ex.vis släktmiddagar, personalfesten, en konsert, biobesök eller något annat sammanhang skulle ringa och hyra en lämplig man för sällskap vid såna tillfällen. Inget snusk! Nänänä! Helt seriöst!!!!! Om det blir något mer av detta är oklart. Man är ganska seg i skallen på torsdageftermiddagar. Diskussioner kan lätt spåra ur då......... Hursomhelst vid googling fann vi ganska snart en artikel från en finsk tidning att detta faktiskt på fullaste allvar fanns i Finland. För 100 euro/timmen kunde kvinnor som behövde sällskap hyra sig en man. Fantastiskt!

 Finnar har alltid varit framåt!


Igår lyckades jag förstöra min räknare här på bloggen. Jag råkade tanka bloggen med diesel istället för 95 blyfritt, och hela j-a statistikräknaren skar, det blev rökutveckling, brandlarmen satte igång, barnen vaknade och det blev jättestökigt. Nu har jag köpt en ny räknare som man inte behöver tanka. Den går på....hm...få se...vad står det nu här i manualen. Aha, antal besökare. Minst 20 besök per dygn, annars kommer bloggen i värsta fall att slockna. Ok, vi får se hur det går med detta, men ny räknare har jag i alla fall.



PSITTACOSAURUS!


Dubbelgångare

 Getingboet, klassiskt hak på Sveavägen.

Av någon anledning kom jag idag att tänka på två märkvärdiga händelser som hände för många år sen. Det bara ploppade upp i skallen utan någon egentligen förklaring. Det hände sig när jag var tämligen nyinflyttad i den stora staden. Kan ha varit 1985, eller 1986? Det har mindre betydelse. Av någon anledning som jag inte minns nu var jag ute och gick på Hamngatan. Jag kanske var ute och skulle handla kläder eller något sånt. Såna saker som jag gjorde förr, men aldrig längre. Trottoaren utanför NK var ganska välbefolkad och jag minns tydligt att jag höll på att gå i riktning mot Norrmalmstorg. Straxt efter NK:s huvudingång ser jag en välbekant person som är på väg åt andra hållet, dvs mot Sergels Torg. Den välbekante personen tittar ungefär lika förvånat på mig, som jag tittar på honom. Och det är nu det börjar bli konstigt. Det var ju JAG som gick där!!!??? En snubbe i min ålder - runt 20 - som såg precis likadan ut som jag i ansikte och frisyr. Våra blickar möts under kanske 4, 5, 6, eller kanske 10 sekunder, och bägge stirrar lika mycket på den andre. MIN DUBBELGÅNGARE var ute och gick på Hamngatan. Och han verkade lika förvånad som jag att möta SIN dubbelgångare. Väldigt konstigt i alla fall var det. 

Några år senare var det dags för nästa konstiga händelse. Jag och en kompis stod på Getingboet som nog inte finns kvar längre tror jag. En populär pub, med adress Sveavägen, i en av Hötorgsskraporna. Man gick in från gatuplanet, hängde av sig jackan och gick en trappa upp om man ville släcka törsten eller äta mat. En helt vanlig kväll stod jag där med en av mina äldsta vänner från Visby - alltså inte att han är gammal som fan, utan att jag har känt honom länge...ni hajjar va!? Själva bardisken som vi stod och hängde vid var U-formad, vilket innebar att när vi stod på ena långsidan av "U:et", så såg man tydligt de andra bardisk-hängarna på andra långsidan av "U:et". Vi står där i godan ro och släcker törsten som om det vore sista chansen, då jag plötsligt tittar mot andra sidan av bardisken och ser då en kille - kanske ungefär i min egen ålder - som står och viftar med långfingret mot mig. Snubben stod och pekade fuck'ya åt mig på Getingboet!!!!?? Avståndet var inte större än att jag kunde se på hans blick att hans långfinger var ämnat just för mig. Jag stirrade lite oförstående mot honom, och han bara fortsätter att stå där och vifta med långfingret. Det kändes inte på något sätt hotfullt eftersom den okände snubben stod och hånflinade samtidigt som han viftade med sitt löjliga långfinger. Men det är klart, lite konstigt var det ju. Jag kunde ju inte påminna mig att jag hade sett honom förut. Jag tog mig mod och gick fram till honom och frågade vad han menade med detta. När han hör min röst blir han genast allvarlig och säger "Faaan, förlåt! Men du ser precis ut som en kille jag gjorde lumpen med. Jag trodde verkligen det var han. Nu ser jag och hör att det inte är han". Den okände killen trodde alltså jag var någon annan. MIN DUBBELGÅNGARE? Som jag hade sett på Hamngatan något år tidigare? Eller ytterligare en okänd snubbe som ser ut som jag? EN TRIPPELGÅNGARE? Jag och långfingermannen fortsatte prata några minuter och det visade sig att han hade gjort lumpen i Enköping, inte i Visby som jag. Min dubbelgångare, eller möjligtvis trippelgångare, som han blandade ihop mig med hette tydligen Nyberg. Så nej...det var inte jag. Men konstigt var det.


Dubbelgångare? Trippelgångare? Eller bara enkelgångare??

Och ska jag då knyta an till den okände Nyberg så kan jag berätta att den gympalärare vi hade i gymnasiet - Säveskolan i Visby. Vägrade under tre år att lära sig vad jag hette. När jag vid något sällsynt tillfälle gjorde något riktigt lyckat på en gymnastiklektion så skrek han "Bra Nyberg!!!" Första terminen försökte jag rätta honom. Sen gav jag upp. Jag fick helt enkelt gilla läget och heta Nyberg när det var gympa. Att jag några år senare i livet skulle bli ihopblandad med en dubbel- eller trippelgångare som gjort lumpen i Enköping som hette just Nyberg känns också konstigt. Men allt vävs ihop till ett mönster som jag inte riktigt kan få ihop. Men jag har ju grubblat på det där några år nu så...dags att släppa det. Gå vidare! Strunta i Nyberg och alla dubbelgångare som går runt där ute i världen och ser ut som jag. Det är kanske vanligare än vad man tror att man har dubbelgångare? Av alla världens alla miljarder människor så är det väl egentligen kanske inte så märkvärdigt att sånt händer, att man har en dubbelgångare. Eller?

Sen finns det andra exempel på helt avsiktliga dubbelgångare. Ta t.ex. diktatorer som Saddam. Det sas ju att han hade olika dubbelgångare, som fick agera och låtsas vara Saddam för att man var rädd att han skulle råka ut för ett attentat. Läste för något år sen en intervju med en irakier som hade varit dubbelgångare åt en av Saddams söner. De där två sönerna var ju snäppet värre än Saddam själv i många avseenden och säkert fanns det många som verkligen hatade dem. Den dubbelgångaren hade blivit utsatt för x antal mordförsök under sin "karriär" som dubbelgångare. Så det kan vara tufft att vara dubbelgångare.

 Uday H. eller är det en dubbelgångare?

Tempot på jobbet börjar trappas upp och jag börjar få svårt att  hinna med det jag borde hinna med. Men det är bara att ta några djupa andetag och lägga i en växel till. Frågan är hur många växlar man har, som man inte känner till? Har inga problem med att höja tempot, men när man rasar ihop som ett korthus på fredagen kan fråga sig om det är värt det?

 När rasar korthuset?

Har haft kontakt med "Hassan" idag. Datorn är klar. Allt funkar och vi kan hämta den när vi vill, vilket ännu inte har skett. Jag vill dock inte ta ut något i förskott. Är det något som kan krångla så är det datorer, och varför skulle det vara så väl att "allt funkar"? Det låter lite för bra för att vara sant. Jag tror inte på under, förrän jag har upplevt dem.

Idag har jag också sett fullmånen. Två gånger dessutom. Både i morse när jag begav mig traskandes till bussen. Och på retur-traskandet från bussen i den sena december-eftermiddagen lös den upp den gråtrista förorten. När jag såg den i morse slog det mig att jag faktiskt är varulv....och jag var väldigt nära att vända, gå hem och sjukskriva mig. Men jag ångrade mig. Kollegorna märker ingen skillnad ändå. Lite hårigare, lite vassare tänder, lite längre tunga och lite konstigt röstläge....annars var allt som vanligt.



Fick idag en påstötning om att jag skulle berätta mer anekdoter på min blogg. Om sånt man varit med om och upplevt. Javisst, det får väl bli några såna emellanåt också. Tjuvstartade lite här ovan med dubbelgångar-berättelsen, som jag kanske kan lämna bakom mig nu, när jag har skrivit ned den för första gången.

Imorgon är det en helt vanlig torsdag, men vi säger Grallans på födisen Ozzy Osbourne som blir hela 61 bast!


Goda grannar

Tisdagen är nästan avklarad och det är ju ganska skönt att veta att det är mindre än 70 timmar kvar till fredagkväll. Jag var otroligt trött imorse när väckarklockorna satte igång och min lilla tidplan för morgonen sprack en aning. Oroväckande att man är så trött redan tisdagmorgon. Arbetsdagen har avlöpt bättre än måndagen. Trots morgontröttheten har jag fått en hel del gjort och det var egentligen bara på eftermiddagen jag tappade fart i samband med först ett planerat möte, sen ett oplanerat möte. Därefter var det nästan dags att gå hem. Lyckades komma med t-banan medan det ännu var någorlunda lugnt och jag kunde vräääka mig i ett säte, utan att behöva trängas med främmande människor. Det värsta jag vet är att trängas på tunnelbanan! Jag väntar hellre två eller tre tåg då tills det kommer ett som man kliva på. Jag är inte ensam att bli irriterad när det är trångt på t-bana eller buss. Man märker på folk runtomkring hur irritationen stiger och ibland kan smockan hänga i luften. Idag slapp jag dock både trängsel och smockor på vägen hem.
/>
Apropå fulla t-banor. "Det SKAAA gå att få in alla".....Härlig "apelsinpress"!


Ikväll ska jag gå på möte med grannarna. Vi har en liten förening med de fem närmaste husen. Eller vi är rättare sagt tvungna att ha en förening eftersom vi har en gemensam liten vägsnutt som man ibland måste fatta beslut om. Eller egentligen finns det inte så många beslut att fatta om vägsnutten, men Lantmäteriverket har tagit över registren över samfällighetsföreningar från Länsstyrelsen, och har tydligen haft synpunkter på att vi inte har haft någon årlig stämma på 5-6 år. Så nu var det dags att träffa sina grannar igen, under stadgade former. Jag har inga problem med mina grannar, förutom att en del är störiga, några är dumma i huvudet eller dryga. Eller så kanske jag inte ska skriva!? De kanske läser min blogg!!!! Ok, jag tar tillbaka det där jag sa. Jag stryker det sen innan jag "spar och publicerar" inlägget på bloggen. Då är det ju inga problem. Herregud, man får tänka sig för vad man skriver. Jag skulle ju kunna bli åtalad för ärekränkning eller förtal om jag satt och skrev något sådant.

 Grannar.......

På en skola i Åby, utanför Norrköping, fick eleverna i en skola idag serverat makaroner med korv. Inget anmärkningsvärt i sig förutom att det kröp maskar bland makaronerna. "De var inte så stora men man märkte av dem". Mysigt! Mask i maten höjer säkerligen näringsvärdet oerhört, så jag tycker det var ett nytt och djärvt grepp att ta. All heder åt de som kläckte idén, och höll masken.

 Inte vet jag varför det är så farligt att lägga en gasmask bland makaronerna???? Gillar man det inte kan man ju bara ta upp den........

.......

Hemkommen från mötet med grannarna och nej, Aschberg var inte där för att spela in Grannfejden. Grannarna var rätt snälla idag och vi bankade oss genom dagordningen utan några större problem. Förra mötet var tydligen i maj 2004 så det var ju hög tid att träffas. Mesta tiden gick åt till att diskutera våra hus, vad vi hade förbättrat och vad vi hade på gång som borde förbättras. Det blev diskussioner om allt från tak, fönster, larm, inbrott & säkerhet, dränering (skyttegravar), kök o badrum till "vem det egentligen är som har flyttat in lite längre ned på gatan". Åt en pepparkaka och drack två koppar kaffe och tycker att grannen hade det för varmt i sitt vardagsrum. Riktigt skönt att kliva ut i -2 och få lite frisk luft i 45 sekunder, eller vad det nu tog att hasa hem i badtofflorna.



Nu har 13-åringen kommit hem också. Hon har ikväll varit och agerat publik i nyinspelning av Blåsningen. Alltså inte den oscarsbelönade filmen från 70-talet, utan Blåsningen som gick på Tv3 förr om åren. På den tiden med Lennart "Stearinljuset" Svahn som programledare. Nu är det tydligen Renée som har den rollen istället. STORT förstås för en 13-åring att vara med på tv-inspelning. Hon verkar lite i gasen och går inte och lägger sig som jag tycker hon borde.

 Lentan utbytt mot Renée

Imorgon är en annan dag...ok lite överflödig överskottsinformation kan jag hålla med om men, det är något speciellt med 2 december som jag inte kan komma på? Är det någon som fyller år? Är det något jag borde komma ihåg? Kan inte sätta fingret på're. Något att ligga sömnlös över kanske? Fanns det inte en film som hette "Sömnlös i Seattle"? Är man mer sömnlös där än någon annanstans? Nej, så kan det inte vara. Verkar konstigt i så fall. En som däremot hittade den eviga sömnen i just Seattle var Kurt Cobain. Jag lyssnar ibland på Nirvana och gillar mycket av musiken. Men det jag ofta funderar över är, vad hade Kurt gjort idag om han inte tagit livet av sig? Hade Nirvana fortsatt att tuffa på? Solokarriär? Nytt band? Eller hade Kurt försvunnit från den stora scenen och hittat på något annat? Det där är frågor vi aldrig får några svar på.


RSS 2.0